Godhedsindustri eller slyngelklub?
Hvor slutter fordommene, og hvor begynder arbejdet med ansvarlighed for Danmarks største spilleselskab? Disse og mange andre spørgsmål og dilemmaer blev drøftet ved et velbesøgt CSR-arrangement i Dansk Erhvervs Folkemødetelt.
Ansvarlighed og indtjening hænger sammen
Danske Spil er ejet af danskerne og det er vi stolte af. Vi har derfor et helt særligt ansvar for, at de penge, vi sender tilbage til samfundet, bliver tjent ordentligt og ansvarligt. For Danske Spil hænger ansvarlighed og indtjening sammen. Vi ikke vil tjene penge på sårbare grupper i samfundet, herunder folk med spilproblemer eller børn og unge. Ligesom vi heller ikke vil samarbejde med personer, der misbruger vores spil til kriminalitet og svindel.
Vi vil gå forrest, når det kommer til ansvarlighed blandt spilleudbyderne i Danmark. Og vi vil også stille krav til konkurrenter og lovgivere om at sikre, at vi får taget fat ved roden af problemet og ikke kun fikser vores egen baghave.
Det er vigtigt med fokus på ansvarlighed og at blive udfordret
Dansk Erhvervs Folkemøde-program var ud fra et ansvarligt perspektiv, ganske interessant i år, idet man med arrangementet ”Godhedsindustri eller slyngelklub?” satte fokus på det ansvar som virksomhederne – også ”slynglerne”, tager hver dag, året rundt. Folkemødet giver mulighed for at drøfte dilemmaer og stille de svære spørgsmål i uformelle omgivelser.
Som medlem af Dansk Erhverv er vi glade for det stærke partnerskab, og at man vil lægge hus til et arrangement om virksomhedernes ansvarlighedsarbejde og at man tør give det noget kant og ikke bare tage den åbenlyse vej, hvor vi alle står side om side og fortæller om alt det vi laver. God interessevaretagelse er ikke kun gjort af afgiftsnedsættelse, skattelempelser eller bedre udbudsregler – interesseorganisationer skal også sætte fokus på virksomhedernes ansvarlighedsarbejde og udfordre os på, hvorvidt vi kan gøre det bedre.
Fokus på at forebygge og hjælpe
For Danske Spil er vores ambition klar – spil er underholdning og skal blive ved med at være det. Det betyder, at vores kunder skal spille med omtanke. Vi har fokus på at forebygge og hjælpe de spillere, for hvem spillet er ved at tage overhånd. Vi har stort fokus på håndhævelse af aldersgrænserne, da spil er underholdning for voksne, ikke for børn. Vi går forrest i bekæmpelse af hvidvask og har derfor pålagt os selv strengere krav end loven foreskriver. Dette er blot noget af det arbejde med ansvarlighed, som vi udfører hver dag, året rundt.
Kommunikation og åbenhed omkring vores arbejde er vigtigt - ligesom det er vigtigt at blive udfordret på om vi gør det godt nok. Det er med til at gøre det daglige arbejde med ansvarlighed interessant og relevant. Det var derfor naturligt for os at takke ja til at deltage i ”Godhedsindustri eller slyngelklub?” hos Dansk Erhverv.
Og med dette års arrangement frisk i hukommelsen, vil vi allerede nu gerne i spil igen næste år – for mon ikke, at Danmarks største spilleselskab har mere at stå på mål for i forhold til det daglige arbejde med ansvarlighed ved Folkemødet 2018?
Se debatten fra Folkemødet her