17.09.2020 | Samfund
Google vil træne tidligere lufthavnspersonale
Google fotalte onsdag, at de nu indleder et samarbejde med Tårnby Kommune, så opsagte medarbejdere fra virksomheder i og omkring Københavns Lufthavn kan få et digitalt løft.
Google ruller tilbud om korte forløb, der giver ledige et digitalt løft, ud over hele landet. Arkivfoto.
Ansatte i tusindvis fra de omkring 500 virksomheder, som driver og servicerer Københavns Lufthavn har mistet deres job som følge af coronakrisen. Nu er teknologigiganten Google gået sammen med Tårnby Kommune om at give dem en digital opkvalificering.
I første omgang skal omkring 100 opsagte og ledige inden for områder som kontor og service på et fire ugers kursus i digitale redskaber såsom hjemmesidedesign, sociale medier og webanalyse.
“Lufthavnen er en livsnerve for både Tårnby, København og hele Danmark. Derfor har det været meget trist at se den lukke ned og rigtig mange dygtige mennesker miste deres arbejde som følge af coronakrisen. Vi håber at kunne hjælpe nogle af dem videre, så de kan komme ud og bruge deres evner – måske endda på en ny måde,” siger Googles danske direktør, Malou Aamund til check-in.dk.
Projektet i Københavns Lufthavn er en af de første i en samlet indsats fra Google, som i frem til udgangen af 2021 skal give 25.000 borgere og virksomheder et digitalt løft.
20.000 ansatte i virksomheder og 5.000 ledige vil i den forbindelse få styrket deres digitale færdigheder gennem korte, intensive kursusforløb.
“Et af svarene på coronakrisen bør være at sætte gang i et historisk løft af efteruddannelsen i Danmark. Og vi kan jo heldigvis se, det ikke behøver at være lange og opslidende forløb. Man kommer rigtig langt med korte og intensive kurser, som giver nogle helt hands-on digitale
Forløbet er mage til flere end 30 andre forløb, som Google siden 2017 har gennemført i Danmark, hvor næsten otte ud af 10 deltagere på kurserne er i såkaldt jobåbning fire uger efter endt forløb.
- EHS
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.