17.09.2020  |  Samfund

Google vil træne tidligere lufthavnspersonale

Google fotalte onsdag, at de nu indleder et samarbejde med Tårnby Kommune, så opsagte medarbejdere fra virksomheder i og omkring Københavns Lufthavn kan få et digitalt løft.

Ansatte i tusindvis fra de omkring 500 virksomheder, som driver og servicerer Københavns Lufthavn har mistet deres job som følge af coronakrisen. Nu er teknologigiganten Google gået sammen med Tårnby Kommune om at give dem en digital opkvalificering.

I første omgang skal omkring 100 opsagte og ledige inden for områder som kontor og service på et fire ugers kursus i digitale redskaber såsom hjemmesidedesign, sociale medier og webanalyse. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

“Lufthavnen er en livsnerve for både Tårnby, København og hele Danmark. Derfor har det været meget trist at se den lukke ned og rigtig mange dygtige mennesker miste deres arbejde som følge af coronakrisen. Vi håber at kunne hjælpe nogle af dem videre, så de kan komme ud og bruge deres evner – måske endda på en ny måde,” siger Googles danske direktør, Malou Aamund til check-in.dk.

Projektet i Københavns Lufthavn er en af de første i en samlet indsats fra Google, som i frem til udgangen af 2021 skal give 25.000 borgere og virksomheder et digitalt løft.

20.000 ansatte i virksomheder og 5.000 ledige vil i den forbindelse få styrket deres digitale færdigheder gennem korte, intensive kursusforløb.

“Et af svarene på coronakrisen bør være at sætte gang i et historisk løft af efteruddannelsen i Danmark. Og vi kan jo heldigvis se, det ikke behøver at være lange og opslidende forløb. Man kommer rigtig langt med korte og intensive kurser, som giver nogle helt hands-on digitale

Forløbet er mage til flere end 30 andre forløb, som Google siden 2017 har gennemført i Danmark, hvor næsten otte ud af 10 deltagere på kurserne er i såkaldt jobåbning fire uger efter endt forløb.

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere