29.06.2018  |  Samfund

Grænsen er nået – og det er godt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Regeringen er sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti blevet enig om en politisk aftale om at styrke forebyggelsen af ludomani.

”Der må være grænser”

Et udtryk vi bruger, når vi synes, noget er gået for vidt. Og det er der noget, der er: Bonustilbuddene på det danske spillemarked for at være helt konkret.

I løbet af de seneste år er tilbuddene bare vokset og vokset. Du kan få 12.000 kr. for at oprette dig her, eller 5.000 kr. til at spille på VM i fodbold der. Måske bare tal i en reklame for dem, der tilbyder det, men for mange helt almindelige danskere er det rigtig høje beløb. For den lille, sårbare gruppe, der har problemer med spil er bonustilbud en reel fare for, at de begynder at spille igen, selvom de ikke burde.

I Danske Spil mener vi, at krigen om at have de største bonustilbud for længst har overtrådt grænsen for, hvad der er ansvarligt. Det er vi heldigvis ikke alene om at mene. Fredag den 29. juni blev regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti enige om et nyt forlig på forebyggelsesområdet på spillemarkedet. Ud skal de skyhøje bonusser, og ind kommer et loft på bonusser på max 1.000 kr. Samtidig kommer der regler for de smuthuller, som spilleudbydere kan bruge, i form af gennemspilningskrav.

Lige nu er det sådan, at du hos forskellige spilselskaber måske nok kan få en bonus på 10.000 kr. for at registrere dig, men med bonussen følger en række specifikke gennemspilningskrav, hvor du fx skal gennemspille din bonus 35 gange og dermed omsætte for 350.000 kr., før du får din bonus som rede penge. Det vil forligskredsen nu sætte en stopper for, og sætte en grænse for.

Ingen kunne være gladere for, at der nu kommer lovgivning på bonusområdet, end vi er i Danske Spil. Vi har længe forsøgt at gøre opmærksom på behovet for regulering og ens regler for det danske spillemarked. Det er der kommet nu. For der er desværre behov for regler besluttet af staten på området, ellers sker der ikke noget. Det ved vi af erfaring. Allerede i 2013 satte vi i Danske Spil en selvbestaltet grænse på 1.000 kr. på bonustilbud. Håbet var, at vores konkurrenter kunne se, at det godt kan lade sig gøre at leve af at sælge underholdning og spil til danskerne uden at bruge skyhøje bonusser, og dermed trække andre spilselskaber i samme retning. Det er ikke lykkes - snarere tværtimod, da bonustilbuddene kun er blevet højere og højere siden 2013.

Vi tror fuldt og fast på, at de nye regler vil give et mere ansvarligt spillemarked til gavn og beskyttelse af de 2,5 mio. danskere, der hvert år spiller et eller andet spil om penge. Forligskredsen skal have ros for at handle nu. Der har været tid til at se, hvordan markedet udviklede sig efter liberaliseringen, og det handler man på nu. Tak for det.

Mere fra Danske Spil

Danske Spil

www.danskespil.dk

Ansvarlighed. Og åbenhed.Danske Spil tager løbende initiativ til en række CSR-tiltag. Væsentlige og velovervejede initiativer der skal sikre, at vi fortsat er den førende og ansvarlige udbyder af gode spiloplevelser til glæde for spillerne og til gavn for samfundet. Det er det, vi i Danske Spil er sat i verden for. I vores CSR-rapport og her på sitet belyser vi en række svære d…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere