03.11.2015  |  Klima, miljø og energi

Grøn bolig-jobordning rykker ikke ved grøn omstilling

Den nye boligjobordning får ikke den effekt for klimaet, der blev lagt op til. CO2-reduceringen svarer nemlig kun til det tilsvarende fra en halv vindmølle. Derfor møder ordningen på ny kritik.

Boligjob-ordningen, der fra årsskiftet skal støtte klimavenlige forbedringer i boliger, rykker ikke nævneværdigt ved den grønne omstilling. Det viser et notat fra Energistyrelsen til Folketinget, hvor styrelsen har udregnet effekten af ordningen til 0,02 procent af Danmarks CO2-udledning. Dermed svarer reduceringen, til den samme CO2-besparelse en halv vindmølle kunne levere, skriver Politiken.

Læs også: 11 direktører afviser at klimaambitioner har for store omkostninger

Det får miljøprofessor ved KU og medlem af det Miljøøkonomiske Råd, Peder Andersen, til at råbe vagt i gevær.

”Den her ordning er sindssygt dyr, hvis man måler på reduktion af CO2-udledning. I det lys er det et særdeles ineffektivt værktøj, hvis man vil forbedre klimaet," siger han til Politiken.

Han mener derudover, at ordningen får svært ved at skabe klimaresultater, selv hvis udformningen er en anden.  

"Hvis man laver den her ordning meget selektivt, kan man godt få en større effekt, men man får aldrig en stor effekt. Jeg synes, at det tegner et balanceret og forsigtigt skøn over den forventede effekt," forklarer Peder Andersen.

Læs også: Det Økologiske Råd: Regeringen svigter grønne mål

Den grønne boligjob-ordning blev vedtaget af Regeringen, Dansk Folkeparti, De Konservative, Alternativet og SF.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere