14.11.2022  |  Klima, miljø og energi

Grundfos bliver femte danske virksomhed i SBTi-klubben

Det internationale klimainitiativ Science Based Targets har godkendt Grundfos’ 2030 og 2050-mål, som er virksomhedens mest markante klimaforpligtelser. Det betyder, at hvis alt går efter planen er pumpevirksomheden klimaneutral i 2050

Grundfos er blevet den første virksomhed i industrien for vandløsninger, der har fået fuld validering af sit 2050 net zero-mål fra Science Based Targets initiative (SBTi), ligesom den Bjerringbro-baseret virksomhed bliver kun den femte danske virksomhed.

Med hjælpen fra SBTi har Grundfos kunne fastsætte konkrete mål for sin reduktion af drivhusgasemissioner med videnskabelig forankring. Virksomheden, der leverer avancerede pumpeløsninger, har samtidig også fået godkendt sine kortsigtede 2030-emissionsreduktionsmål.

”Det understreger, at vi går forrest og tænker vores klimatiltag ind i både vores aftryk og helt ind i vores værdikæde. Hos Grundfos rækker vores produkter og løsninger ud over vand, og det samme gælder vores bæredygtighedsambitioner: energibesparelser, vandbesparelser, cirkulær forretning og adgang til vand,” lyder det i en udtalelse fra koncernchef Poul Due Jensen.

På verdensplan har 1480 virksomheder fået godkendt deres plan om at blive helt klimaneutrale senest i 2050, og i Danmark er TDC Net umiddelbart den mest ambitiøse, fordi selskabet vil nå i mål allerede i 2030.

Læs også: 30+ danske virksomheder udviser grøn handlekraft på COP27

De tre øvrige godkendte i Danmark er Ørsted (skal være i mål i 2040), Pihl Holding (2050) og A/S Vestfrost (2050).

Men Grundfos er den første traditionelle industrivirksomhed i Danmark, der nu er blevet en del af programmet.

"Vi er stolte over at have støttet Grundfos i fastsættelsen af virksomhedens videnskabeligt baserede mål. Det er en vigtig milepæl i virksomhedens bæredygtighedsrejse og er et positivt bidrag til vandsektorens udvikling mod en fremtid uden kulstofemissioner,” siger Hugh Jones, Managing Director, der er Advisory hos Carbon Trust, og som har samarbejdet med Grundfos om at sætte de SGTi-godkendte klimamål.

Gennemsigtighed er nøgleordet

Nu handler det for Grundfos om at komme i gang med implementering og de løbende rapporteringer til SBTi. For selvom klimainitiativet er begrænset i sine muligheder for at sanktionere virksomheder, der ikke lever op til de godkendte mål, så er gennemsigtighed nøgleordet, der skal værne mod greenwashing.

Læs også: Danske virksomheder på COP27 ”Taletiden er forbi, nu skal vi se handling”

“Vi skal rapportere på mange niveauer, og det sikrer, at vi bliver transparente. For få år siden gjorde alle virksomheder det selv, så dengang var der langt større risiko for, at det ville ende som greenwashing. Vi ville heller ikke forpligte os til det her, hvis ikke vi havde tænkt os at leve op til det,” udtaler Geraldine Bagger, der er klimachef hos Grundfos overfor Børsen.

I sidste ende vil det også være en dårlig forretning, pointerer hun: ”Vores kunder i stigende grad lægger vægt på det. Så det kan også få forretningsmæssige konsekvenser for os ikke at nå i mål med det.”

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere