02.11.2022  |  Samfund

Grundfos: Energirenovering er overset og afgørende svar på dobbeltkrise

I løsningen af både energi- og klimakrisen er en omstilling af vores energiforbrug afgørende. Men der en lavthængende frugt bliver stadig overset af politikere og virksomheder, mener Grundfos. Det er energirenovering

Danmark står midt i både en akut energikrise og en grøn omstilling. Alligevel overser politikerne en af de lavest hængende frugter til at løse begge udfordringer.

Det mener Ulrik Gernow, som er vicedirektør i milliardkoncernen Grundfos.

”Der skal sikres en lovgivning, der fokuserer på energirenovering. Vi savner en strategi med nogle nationalt bindende mål for energieffektivitet. Vi bryster os af at være et foregangsland. Men det er vi ikke på det her område,” siger han til FINANS.

Energieffektivisering har dog fået lidt opmærksomhed. I september vedtog EU-Parlamentet et bindende mål om 40 procent energieffektivisering i 2030. Men Danmark er endnu ikke et foregangsland på området, som vi ellers gerne vil bryste os af generelt i den grønne omstilling.

”Energieffektivisering bør blive et kerneelement i et nyt regeringsgrundlag. Det skal simpelthen fremhæves som en løsning på energikrisen og som en del af løsningen på den grønne omstilling,” fortæller Ulrik Gernow.

Læs også: Fælles opråb til politikerne: Behov for akutpakke til klimaet

Derfor foreslår han, at politikerne sætter et politisk mål om, at 3 procent af den offentlige bygningsmasse skal energirenoveres hvert år, så man dermed kan arbejde sig igennem bygningsmassen år for år.

Samtidig kan man kan stille højere krav til, at der handles på de effektiviseringssyn, som mange erhvervsbygninger skal gennemgå, som man har gjort i Tyskland. Dog uden at detailstyre virksomhederne med bindende krav, understreger Grundfos’ vicedirektør.

Og overordnet set vil en fokuseret politisk strategi om energieffektivisering kunne hjælpe renovationen af de 400.000 danske husstande, som Grundfos vurderer i dag, har ineffektive cirkulationspumper, og som har potentiale til at spare 10 procent af energiforbruget.

”Der skal være mere fokus på energieffektiviseringen. Derfor bør en ny regering også fremlægge en strategi, hvor der løbende følges op på, om vi gør nok for at komme i mål med energibesparelser,” afslutter Ulrik Gernow.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere