25.01.2016 | Klima, miljø og energi
Grundfos skal løse global vandkrise
Grundfos er gået med i et internationalt netværk, der skal løse den globale mangel på vand.
The World Economic Forum har for andet år i træk udpeget vandmangel som de kommende års største globale udfordring.
Mangel på vand bliver en af de største globale udfordringer i de kommende år, og det har fået den danske pumpevirksomhed Grundfos til at gå med i et internationalt vandnetværk.
Netværket, der hedder The 2030 Water Resources Group, har som overordnet formål at finde løsninger på den globale vandkrise, der grundet den globale opvarmning og den stigende befolkningstilvækst bliver mere og mere problematisk.
”Vand er essentielt for vores overlevelse, produktion af mad og virksomheders produktion. Derfor vil vi gerne medvirke til at finde bæredygtige løsninger på de udfordringer, vi står overfor”, siger administrerende direktør Mads Nipper fra Grundfos.
Læs også: Vand: knap ressource og forretningsmulighed
Banebrydende teknologiske nyskabelser
I det globale netværk er man glad for at få den danske pumpegigant med ombord:
”Vi er meget glade for at have fået Grundfos som nyt medlem af vores sammenslutning, for de har vist, at de kan bidrage til øget bæredygtighed igennem banebrydende teknologiske nyskabelser. Den private sektors virksomheder er en uvurderlig ressource, når det gælder om at opfinde ny teknologi og finde metoder til at forbruge vand langt mere effektivt, og det stiller vi gerne til rådighed for en bedre styring af verdens vandressourcer”, lyder det fra netværkets formand og Nestlé-direktør Peter Brabeck-Letmathe.
2030 Water Resources-netværket er en offentlig-privat-civilsamfunds-organisation fra 2009. Medlemmerne er blandt andre the World Economic Forum, the International Finance Corporation, the World Wildlife Fund samt firmaer som Nestlé og Coca Cola.
Læs også: Danmark fordobler eksport af vandteknologi til Kina
Foreningens ultimative mål er at få udbud og -efterspørgsel på vand til at forenes inden 2030.
-SSM
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.