25.01.2016  |  Klima, miljø og energi

Grundfos skal løse global vandkrise

Grundfos er gået med i et internationalt netværk, der skal løse den globale mangel på vand.

Mangel på vand bliver en af de største globale udfordringer i de kommende år, og det har fået den danske pumpevirksomhed Grundfos til at gå med i et internationalt vandnetværk.

Netværket, der hedder The 2030 Water Resources Group, har som overordnet formål at finde løsninger på den globale vandkrise, der grundet den globale opvarmning og den stigende befolkningstilvækst bliver mere og mere problematisk.

”Vand er essentielt for vores overlevelse, produktion af mad og virksomheders produktion. Derfor vil vi gerne medvirke til at finde bæredygtige løsninger på de udfordringer, vi står overfor”, siger administrerende direktør Mads Nipper fra Grundfos.

Læs også: Vand:– knap ressource og forretningsmulighed

Banebrydende teknologiske nyskabelser
I det globale netværk er man glad for at få den danske pumpegigant med ombord:

”Vi er meget glade for at have fået Grundfos som nyt medlem af vores sammenslutning, for de har vist, at de kan bidrage til øget bæredygtighed igennem banebrydende teknologiske nyskabelser. Den private sektors virksomheder er en uvurderlig ressource, når det gælder om at opfinde ny teknologi og finde metoder til at forbruge vand langt mere effektivt, og det stiller vi gerne til rådighed for en bedre styring af verdens vandressourcer”, lyder det fra netværkets formand og Nestlé-direktør Peter Brabeck-Letmathe.

2030 Water Resources-netværket er en offentlig-privat-civilsamfunds-organisation fra 2009. Medlemmerne er blandt andre the World Economic Forum, the International Finance Corporation, the World Wildlife Fund samt firmaer som Nestlé og Coca Cola.

Læs også: Danmark fordobler eksport af vandteknologi til Kina

Foreningens ultimative mål er at få udbud og -efterspørgsel på vand til at forenes inden 2030. 

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere