12.06.2012  |  Klima, miljø og energi

Havet er ikke en skraldespand

Plastindustrien smider 200 små plastskibe i vandet ved Folkemødet på Bornholm. Formålet er at sætte fokus på de problemer, som mængder af affald i havet og langs kyster, skaber for dyreliv, fiskeri og turisme.

Havet skal ikke bruges som skraldespand, det er budskabet, når Plastindustrien bruger Folkemødet på Bornholm til at sætte fokus på den udfordring, som affald i havet og langs vores kyster udgør. Der er tale et voksende problem, der truer dyreliv, økosystemer og fiskerierhvervet, og plast spiller desværre ofte en negativ hovedrolle.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Plastindustrien vil ikke længere bare lade det blive ved snakken, og derfor vil industrien, sammen med lokale fiskere i Allinge Havn, demonstrere et bud på en del af løsningen.

Et specialdesignet trawl, der kan bruges til opsamling af havaffald i kystnære hotspots. Trawlet er med succes allerede introduceret i Spanien, Belgien, Frankrig og Portugal. Til lejligheden kastes der 200 svanemærkede legetøjsskibe i havnen, så der er noget at fiske op.

Arrangementerne er blevet til i et samarbejde mellem Plastindustrien i Danmark og det europæiske Waste Free Oceans-initiativ. Legetøjsproducenten Dantoy har sponsoreret de svanemærkede legetøjsskibe, som efterfølgende bliver doneret til lokale børnehaver.

Fakta om plastindustrien

  • Plastindustrien i Danmark er brancheforening for plastforarbejdende virksomheder og leverandører af maskiner og råvarer, der anvendes af industrien. Også relevante forsknings- og undervisningsinstitutioner er medlemmer.

I Plastindustriens telt på havnen vil der samtidig med demonstrationen være mulighed for at diskutere problemets omfang og andre mulige løsninger med repræsentanter for industrien, fiskerierhvervet og politikere.

-LRI

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere