19.02.2016  |  Klima, miljø og energi

Havmølleparken ’Gode Wind 2’ er sat i sving

I onsdags blev den første klimavenlige strøm produceret fra den nye havmøllepark Gode Wind 2 i den tyske del af Nordsøen. Pensionskassen PKA er en af investorerne bag.

I Nordsøen er havmølleparken, der har fået navnet Gode Wind 2, færdiginstalleret og i onsdags leverede den så den første grønne strøm.

Læs også: Kæmpe havvindmøllepark færdig i lyntempo

Opførelsen af de i alt 42 vindmøller gik i gang i april 2015 og i løbet af de næste to uger vil alle møllerne være koblet til energinettet. Med alle møller i drift vil Gode Wind 2 producere strøm til mere end 260.000 husstande.

PKA er en af de danske pensionskasser, der har skudt penge i projektet. Sammen med tre andre pensionskasser har PKA købt for 4,5 milliarder kroner og pensionsselskaberne ejer dermed halvdelen af parken.

Ejerandelene er fordelt som følgende: 6 procent til Lægernes Pensionskasse, 8,75 procent til Lærernes Pensionskasse, 10,5 procent til Industriens Pension og sidst men ikke mindst ejes 24,75 procent af Gode Wind 2 af PKA.

Pensionskasserne investerer ikke kun i kul
Og det er ikke første gang, at PKA investerer i grøn energi:

”Gode Wind 2 er PKA’s fjerde investering i havmølleparker, og for nylig investerede vi 3,3 milliarder kroner i en femte havmøllepark. Tilsammen vil de producere grøn strøm til cirka 2 millioner husstande”, oplyser adm. direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen, og fortsætter:

”Vores havmølleinvesteringer har givet et afkast på over syv procent i 2015, og kombinerer dermed PKA’s ambition om at skabe gode afkast til medlemmer og gøre en positiv forskel”, siger Peter Damgaard i en pressemeddelelse.

Læs også: Billioner på vej væk fra kulinvesteringer

PKA’s ambition er, at denne type investeringer i 2020 udgør 10 procent af de samlede investeringer.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere