25.02.2020  |  Klima, miljø og energi

Hjælp til bæredygtighed strømmer frem

Programmer og puljer, der kan finansiere mindre virksomheders investeringer i grønne initiativer, springer frem i kølvandet på regeringens og det internationale fokus på grøn omstilling.

På den danske scene begynder flere programmer og grønne initiativer at dukke op, som kan hjælpe landets mindre virksomheder med at se mulighederne i en grøn omstilling og ydermere se det markedspotentiale, der følger med. Det skriver Børsen.dk.

Danske programmer som Grøn Cirkulær Omstilling har med 100 millioner kroner fra EU’s Regionalfond et mål om at rådgive 450 mindre og mellemstore virksomheder, der endnu ikke har implementeret grønne tiltag, i at positionere sig og udnytte potentialet på det klimavenlige marked.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: EU’s strukturfonde hjælper virksomheder med grøn omstilling

"På få år er der kommet masser af opmærksomhed på klimatiltag og dette program skal hjælpe virksomhederne med hvordan SMV'er kan tjene penge på grøn omstilling og samtidig bidrage til at forbedre klimaet. Først skal vi få virksomhederne til at se, at der er en grøn virksomhedscase", siger chefkonsulent Hans Henrik Nørgaard fra Erhvervsstyrelsen til Børsen.dk. Han sekretariatsbetjener Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, som er skaberne af Grøn Cirkulær Omstilling.

En af de nyere spillere blandt danske væksthuse, er programmet Digital grøn omstilling, som fokuserer på at finansiere grønne initiativer ved f.eks. e-handel.

Et udvalg af grønne rådgivningsprogrammer i Danmark

Bæredygtig Bundlinje 2.0: Skal rådgive omkring 100 virksomheder i København om grøn og cirkulær forretningsudvikling. Fokus er energi- og ressourceoptimerende tiltag, øget konkurrenceevne og vækst.

Energieffektivitet og CO2-besparelser i virksomheder i Region Midtjylland: Et etablissement bestående af Ringkøbing-Skjern, Skive og Aarhus kommune, der hjælper virksomheder med bæredygtige forretningsmodeller.

GREEN: Nordjysk program, der skal give økonomisk tilskud og viden til områdets virksomheder i deres arbejde mod en mere energieffektiv forretning.

 Her vil virksomheder kunne modtage rådgivning og et tilskud på 25.000 kroner.

Regeringen har endvidere selv bidraget med 25 milliarder kroner til grønne investeringer i den nyetablerede Fremtidsfond, hvor 14 milliarder kroner går til EKF og 4 milliarder kroner til Vækstfonden.

Læs også: Regeringen vil give Innovationsfonden central rolle i grøn omstilling

Programmet Innovationsfonden i besiddelse af 700 millioner kroner, der skal gå til forskning og medfinansierer desuden forskellige grønne projekter, der skaber samfundsværdi og en videre udvikling af den grønne omstilling.

"Innovationsfondens formål med investeringer inden for "Forsknings- og innovationsløsninger til den grønne omstilling" er at investere i projekter, der bidrager til den grønne omstilling, herunder især målet om 70 pct. reduktion af udledningen af drivhusgasser i Danmark i 2030 samt 2050 målet om netto-nuludledning i EU og Danmark og samtidigt bidrage til at skabe løsninger på klimaudfordringen globalt”, siger Grand Solutions, der står bag programmet til Børsen.dk.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere