19.08.2019 | Klima, miljø og energi
Hobro IK har ambitioner om at blive den grønneste fodboldklub
Den nordjyske fodboldklub Hobro IK vil være forrest på bæredygtighedsfronten. Flere grønne tiltag skal således bringe klubben i den grønne førertrøje.
”Klubberne får selvfølgelig skabt noget positiv omtale ved, at de tager et samfundsmæssigt ansvar", siger Kenneth Cortsen, sportsøkonom ved UCN, til TV2 Nord.
Superligaklubben Hobro IK vil være Danmarks mest klimavenlige. Sådan lyder beskeden fra drifts- og eventchef Henrik Hammershøj, som TV2 Nord har talt med.
Læs også: Ansvarlig bold i Aarhus og Farum
Fodboldklubben har en CSR-strategi på plads, og har gennemført en række tiltag, der skal sikre ambitionerne. Der er f.eks. blevet installeret solceller på taget af hjemmebanen DS Arena, hvor plænen i forvejen bliver opvarmet med jordvarme.
Hobro IK har desuden planer om, at 95 procent af banens vanding skal ske med regnvand. På sammen måde skal 95 procent af den energi, som klubben bruger til opvarmning, være fra vedvarende energikilder, ligesom al belysning skal skiftes til LED.
Klubberne kan tjene penge på CSR
Der kommer mere og mere fokus på CSR i dansk fodbold – og er man god til det, så kan man tiltrække sponsorer og tjene penge på det, lyder det fra Kenneth Cortsen, sportsøkonom ved UCN.
”Klubberne får selvfølgelig skabt noget positiv omtale ved, at de tager et samfundsmæssigt ansvar. Hvis man så gør det strategisk og gør det på en måde, hvor det kan komme potentielle sponsorer til gode, så kan det styrke ens kommercielle forretningsmodel”, siger han til TV2 Nord.
Læs også: Fodboldklubber dropper Dubai efter fankritik
Henrik Hammershøj forklarer da også, at klubbens ambitioner både skal være med til at give besparelser og styrke dens image.
- SDN
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.