19.08.2019 | Klima, miljø og energi
Hobro IK har ambitioner om at blive den grønneste fodboldklub
Den nordjyske fodboldklub Hobro IK vil være forrest på bæredygtighedsfronten. Flere grønne tiltag skal således bringe klubben i den grønne førertrøje.
”Klubberne får selvfølgelig skabt noget positiv omtale ved, at de tager et samfundsmæssigt ansvar", siger Kenneth Cortsen, sportsøkonom ved UCN, til TV2 Nord.
Superligaklubben Hobro IK vil være Danmarks mest klimavenlige. Sådan lyder beskeden fra drifts- og eventchef Henrik Hammershøj, som TV2 Nord har talt med.
Læs også: Ansvarlig bold i Aarhus og Farum
Fodboldklubben har en CSR-strategi på plads, og har gennemført en række tiltag, der skal sikre ambitionerne. Der er f.eks. blevet installeret solceller på taget af hjemmebanen DS Arena, hvor plænen i forvejen bliver opvarmet med jordvarme.
Hobro IK har desuden planer om, at 95 procent af banens vanding skal ske med regnvand. På sammen måde skal 95 procent af den energi, som klubben bruger til opvarmning, være fra vedvarende energikilder, ligesom al belysning skal skiftes til LED.
Klubberne kan tjene penge på CSR
Der kommer mere og mere fokus på CSR i dansk fodbold – og er man god til det, så kan man tiltrække sponsorer og tjene penge på det, lyder det fra Kenneth Cortsen, sportsøkonom ved UCN.
”Klubberne får selvfølgelig skabt noget positiv omtale ved, at de tager et samfundsmæssigt ansvar. Hvis man så gør det strategisk og gør det på en måde, hvor det kan komme potentielle sponsorer til gode, så kan det styrke ens kommercielle forretningsmodel”, siger han til TV2 Nord.
Læs også: Fodboldklubber dropper Dubai efter fankritik
Henrik Hammershøj forklarer da også, at klubbens ambitioner både skal være med til at give besparelser og styrke dens image.
- SDN
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.