19.08.2019 | Klima, miljø og energi
Hobro IK har ambitioner om at blive den grønneste fodboldklub
Den nordjyske fodboldklub Hobro IK vil være forrest på bæredygtighedsfronten. Flere grønne tiltag skal således bringe klubben i den grønne førertrøje.
”Klubberne får selvfølgelig skabt noget positiv omtale ved, at de tager et samfundsmæssigt ansvar", siger Kenneth Cortsen, sportsøkonom ved UCN, til TV2 Nord.
Superligaklubben Hobro IK vil være Danmarks mest klimavenlige. Sådan lyder beskeden fra drifts- og eventchef Henrik Hammershøj, som TV2 Nord har talt med.
Læs også: Ansvarlig bold i Aarhus og Farum
Fodboldklubben har en CSR-strategi på plads, og har gennemført en række tiltag, der skal sikre ambitionerne. Der er f.eks. blevet installeret solceller på taget af hjemmebanen DS Arena, hvor plænen i forvejen bliver opvarmet med jordvarme.
Hobro IK har desuden planer om, at 95 procent af banens vanding skal ske med regnvand. På sammen måde skal 95 procent af den energi, som klubben bruger til opvarmning, være fra vedvarende energikilder, ligesom al belysning skal skiftes til LED.
Klubberne kan tjene penge på CSR
Der kommer mere og mere fokus på CSR i dansk fodbold – og er man god til det, så kan man tiltrække sponsorer og tjene penge på det, lyder det fra Kenneth Cortsen, sportsøkonom ved UCN.
”Klubberne får selvfølgelig skabt noget positiv omtale ved, at de tager et samfundsmæssigt ansvar. Hvis man så gør det strategisk og gør det på en måde, hvor det kan komme potentielle sponsorer til gode, så kan det styrke ens kommercielle forretningsmodel”, siger han til TV2 Nord.
Læs også: Fodboldklubber dropper Dubai efter fankritik
Henrik Hammershøj forklarer da også, at klubbens ambitioner både skal være med til at give besparelser og styrke dens image.
- SDN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)