20.04.2018

Hunde indtog i januar gaderne i verdens første FN dyredemonstration

Indhold fra partner Hvad er dette?

Demonstrationen omfattede 8 hunde af forskellige racer og størrelser, og den støttede op om Forever Against Animal Testing – en fælles kampagne fra det internationale skønhedsfirma, The Body Shop, og Cruelty Free International, den førende organisation i kampen mod dyreforsøg. Hundene gik på gaden med protestskilte, bandanaer og små bannere for at vise deres støtte.

The Body Shop og Cruelty Free International fik selskab af den betydningsfulde dyrefotograf, @TheDogist, som tidligere har støttet kampagnen i Canada og USA, samt den indflydelsesrige kæledyrsinstagrammer, @louboutinanyc.

Demonstrationen havde som mål at sætte fokus på det chokerende faktum, at 80% af verdens lande endnu ikke har nogen lovgivning, som forbyder dyreforsøg i skønhedsindustrien, samt at opfordre forbrugere til at støtte kampagnen ved at skrive under på den globale underskriftsindsamling på http://www.foreveragainstanimaltesting.com.

Fakta

  • Demonstrerende dyr går sammen for at støtte den internationale Forever Against Animal kampagne om at sætte en stopper for dyreforsøg i skønhedsindustrien over hele verden
  • Kampagnen opfordrer FN til at sætte en stopper for den praksis, der skader op mod 500.000 dyr hvert år i modbydelige forsøg
  • The Body Shop og Cruelty Free International anmoder alle firmaer, der er imod dyremishandling, om at støtte kampagnen

Når underskriftsindsamlingen når 8 millioner, vil The Body Shop og Cruelty Free International overrække den til FN og anmode om en international konvention, som forbyder dyreforsøg i skønhedsindustrien, og som vil beskytte millioner af dyr over hele verden. I sidste uge mødtes organisationerne med FN repræsentanter for at sætte gang i debatten om emnet.

Der er blevet indsamlet 4.1 million underskrifter i løbet af det sidste halve år, og underskriftsindsamlingen er dermed den største imod dyreforsøg i skønhedsindustrien nogensinde. The Body Shop og Cruelty Free International vil gerne opfordre alle firmaer, som er imod dyreforsøg, om at give tilsagn om, at de bakker op kampagnen, og The Body Shop uddeler gerne materiale til at hjælpe andre firmaer og deres ansatte med at blive engagereret i kampagnen.

I september 2017 solgte L’Oreal The Body Shop til Natura, der er en brasiliansk, multinational skønhedsvirksomhed, som er fri for dyremishandling og offentligt B Corp certificeret. Både Natura og den nye søstervirksomhed til The Body Shop, Aesop, bakker også i dag officielt op om kampagnen.

Jessie Macneil-Brown, Head of Global Campaigns, fra The Body Shop,siger: “Dyrevelfærd er en af vores hjertesager, og The Body Shop har altid kæmpet imod, at dyr bliver brugt til forsøg i kosmetikindustrien. Vi lavede en demonstration med hunde, da de er et vigtigt symbol for os i vores Forever Against Animal Testing kampagne. De repræsenterer det forhold, vi har til dyr og er linket til de personer og organisationer, der også er imod dyreforsøg. Denne unikke protest er et symbol på vores store ambition om at sætte en stopper for dyreforsøg i skønhedsindustrien globalt. Vi beder nu indtrængende alle mennesker, alle firmaer og alle regeringer om at blive en del af vores kampagne og hjælpe os med at afslutte det, som vi var med til at starte for mange år siden, og som i 2013 resulterede i EU-forbuddet imod dyreforsøg.”

Michelle Thew, CEO hos Cruelty Free International siger: “Dagens demonstration sender en stærk besked til forbrugere og brands over hele verden om, at vi har brug for deres støtte. Vi har gjort store fremskridt i vores mål om at forbyde dyreforsøg i skønhedsindustrien, men der er stadig meget, der skal gøres. Vi håber, at alle firmaer, der er imod dyremishandling, vil støtte op om kampagnen og opfordre deres kunder til at gøre det samme.”

Elias Friedman, fotograf hos @TheDogist, sagde “Jeg støttede Forever Against Animal Testing kampagnen fra The Body Shop, da den blev lanceret. Det er skønt at være hjemme i New York og være med til den første dyredemonstration nogensinde ved FN. De demonstrerende dyr repræsenterer alle dyr og minder os om, hvorfor dyreforsøg i skønhedsindustrien bør forbydes en gang for alle.”

GÅ IMOD DYREFORSØG 
I 2013 forbød EU dyreforsøg i skønhedsindustrien – nu er det på tide at stoppe det i resten af verden!

Kom med til en hyggelig dag og vær med til at gå imod dyreforsøg inden for skønhedsindustrien. Du kan gå med eller uden hund. Du er lige velkommen. Tag gerne din familie og venner med og hjælp os med at vise verden, at dyreforsøg indenfor skønhedsbranchen skal forbydes. 

Ved tilmelding er du sikret en goodiebag med lidt lækkerier til både dig og din hund.

DATO:
Søndag den 6. maj.

STARTSTED OG TID:
RANDERS, Brødregade 16 Kl. 11.

KØBENHAVN: Sortedam Dossering 103 kl. 13

ODENSE: Kongensgade 2A kl. 14

TILMELD DIG, GRATIS HER: 
http://www.foreveragainstanimaltesting.dk/

Ved ankomst bliver du registreret og får et startkit til dig og din hund. Det er også her du henter din goodiebag efter turen. Ved startstedet vil der også være drikkevarer til hunden og dig.

RUTE: Ruten er på et par kilometer og varer ca. 45 min. 

LÆS MERE OM VORES KAMPAGNE HER

Vi glæder os til at se dig og dine to- og firbenede venner til en aktiv og underholdende dag.

Mere fra The Body Shop Danmark

The Body Shop Danmark

www.thebodyshop.dk

The Body Shop International plc er det originale, naturlige og etiske skønhedsbrand, med over 2.500 butikker i over 60 lande rundt omkring i verden, som sælger mere end 1.200 foreskellige skønhedsprodukter. Virksomheden blev stiftet af Dame Anita Roddick i 1976.  Imod dyreforsøgVores produkter er ikke testede på dyr og velegnede til vegetarer. Vi var det første internationale kosmetikmær…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere