06.06.2012  |  Kommunikation

Ida Auken: Slut med ulovlige sprøjtemidler i landbruget

De danske landmænd kan se frem til strengere straffe for at anvende ulovlige sprøjtemidler, efter at Politiken og DR forleden afslørede ulovlig benyttelse af farlige pesticider i de danske landbrug.

Det skal strammet op over for ulovlige sprøjtegifte og gødning i landbruget. Det fastslår miljøminister Ida Auken (SF), efter det er kommet frem, at kriminelle bagmænd forsyner landmænd med ulovlige sprøjtemidler, der kan ødelægge miljøet og i værste fald give kræft, oplyser Politiken.

”Det er urimeligt ud over alle grænser at handle med de her ting, som er til fare for miljøet, grundvandet og vores alle sammens helbred,” siger Ida Auken og fortsætter:

”Problemet er, at der åbenbart er nogle landmænd og importører, der ikke føler sig åndet nok i nakken af myndighederne, siden de fortsætter med den her praksis”.

Læs også: Miljøminister blæser til kamp mod hormonforstyrrende stoffer

Derfor vil SF-ministeren nu overveje at tage sprøjtecertifikatet fra landmænd, der bruger ulovlige pesticider. Hun vil desuden undersøge, om der skal falde større bøder, og om kontrollen skal skærpes.

I samarbejde med DR-programmet Bag Facaden har Politiken blandt andet afsløret, hvordan det er muligt at købe sprøjtemidlet IPU, som er kræftfremkaldende og har været forbudt her i landet siden 1999.

Enhedslistens Per Clausen har bedt Fødevareminister Mette Gjerskov (S) redegøre for omfanget af landmænds ulovlige indkøb af pesticider og gødning samt for, hvad myndighederne vil gøre for at stoppe det.

- OWG

Mere fra owg@horisontgruppen.dk

owg@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere