05.04.2022  |  Strategi & ledelse

If har rykket bæredygtighed tæt på kunderne

Forsikringsselskabet If skærper nu sit fokus på tiltag, der forebygger skader og reducerer emissioner hos kunder og samarbejdspartnere.

”Bæredygtighed er nu en del af Ifs forretningsstrategi, som et af fire fundamenter i vores reviderede strategiramme. I alt, hvad vi gør, vil vi fortsætte med at arbejde for aktivt at bidrage til et mere bæredygtigt samfund,” siger koncernchef Morten Thorsrud fra If, som er Nordens største forsikringsselskab.

Det kan bl.a. ses ved at If har gjort miljøpåvirkning og menneskerettigheder til en del af deres forsikringsbetingelser.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi forventer bæredygtig adfærd fra vores erhvervskunder, og de skal overholde principperne i FN's Global Compact, som omfatter grundlæggende menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption,” siger Morten Thorsrud i årets bæredygtighedsrapport. 

Det sker helt konkret gennem en proces, hvor If siden juni 2021 har lagt ESG (Environment, Social and Governance) ind i sin risikovurdering af en potentiel eller eksisterende erhvervskundes police. Processen kan ses i figuren til højre.

Kunder, der efter evaluering viser sig ikke at overholde aftalen, vil i sidste ende blive nødt til at finde et andet forsikringsselskab – dog først efter udstrakt dialog om forbedringer. 

Læs også: Forsikringsselskaberne er på vej i en mere klimavenlig retning

”Vi har et ansvar for at vejlede vores kunder. Vi ønsker at motivere alle vores erhvervskunder til at overholde FN's Global Compact-principper, fastslår Morten Thorsrud, i selskabets pressemeddelelse.

SBTi vil også komme ud til kunder
If har arbejdet for at reducere emissioner siden 2008. De seneste år er intensiteten og tempoet i arbejdet accelereret.

I 2021 sluttede If sig således til Science Based Targets-initiative (SBTi) og virksomheden arbejder nu på at definere de målsætninger for selskabets investeringsportefølje, partnere, leverandører og daglige drift, som skal lede til at reducere Ifs emissioner i overensstemmelse med Parisaftalen.

”De seneste IPCC-rapporter viser, at situationen er alvorlig. Der skal gøres mere. Som det største forsikringsselskab i Norden ønsker vi at tage ansvar og vise den impact, det har, når store virksomheder kan reducere emissioner i deres investeringer, forsyningskæde og egen drift.Det handler om at træffe de rigtige valg,” siger Morten Thorsrud.

Bæredygtighedsrapporten beskriver yderligere, konkrete tiltag fra If i 2021. Rapporten kan læses her

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere