20.03.2018  |  Klima, miljø og energi

Industrigiganter stiller eget hold i kampen om energipolitikken

Med en ny organisation, Synergi, vil fire virksomheder sørge for at det kommende energipolitiske forlig ikke kommer til at gå helt op i udbygning af grøn energi, men også tilgodeser energibesparende teknologier.

En ny interesseorganisation ved navn ”Synergi” er født. Det er fire af landets største industrivirksomheder Danfoss, Grundfos, Velux og Rockwool, der står bag. Virksomhederne mener, at der skal tænkes meget mere på energieffektivitet og ikke kun i vedvarende energi.

"Al energi koster penge at producere - også den grønne. Hver gang vi øger energiforbruget, må vi som samfund investere store beløb i infrastruktur og systemer, der kan lagre, transportere og transformere energien. Derfor er det vigtigt, at vi i Danmark får nogle mål for, hvordan vi bruger energien mest effektivt, så danskerne ikke ender med at betale en unødigt stor regning for den grønne omstilling," forklarer Kim Fausing, koncernchef og CEO i Danfoss og medstifter af Synergi.

Læs også: Danske byer skal energirenoveres

Så nu tager de fire virksomheder sagen i egen hånd og vil sikre, at energieffektiviseringen ikke bliver glemt i regeringens energipolitik. Synergi er blevet budt velkommen af f.eks. Dansk Byggeri, som mener at det er lige præcis et miks af energieffektivisering og udbygning med vedvarende energi, som er vejen frem.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvem vinder kampen om energipolitikken?
Men organisationens lancering dækker over mere end en venlig påmindelse. Det handler ifølge Finans om at ”det er et åbent spørgsmål, hvor den danske energipolitik vil bevæge sig hen i fremtiden – og ikke mindst hvor pengesummerne satses”.

Finans skriver også, at flere iagttagere mener, at det nye i billedet er, at det er lykkedes Dansk Energi, som repræsenterer elselskaberne, at blive en magtfuld stemme i debatten. En stemme som synes energieffektivisering ikke giver helt så meget ”bang for the buck” som elektrificering og overgang til grøn energi.

Læs mere: Nu åbner regeringens støtte til udvikling af grøn teknologi 
 
Modsat handler hele forretningen for Danfoss, Grundfos, Velux og Rockwool om energibesparelser. Og de mener åbenlyst, at det er nødvendigt at sætte ind selv, så ”ingen politiker, der har bare en smule indflydelse på det kommende energiforlig, glemmer, at der også her skal satses” – som de skriver i Finans.

Energipolitikken frem til 2030 skal afgøres i løbet af dette forår. 

»Vi er bange for, at man stirrer sig blind på grøn energi. Man har et ekstremt og forblændet fokus på vedvarende energi,« sagde Kim Nøhr Skibsted, kommunikationsdirektør i Grundfos til Finans.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere