21.11.2018  |  Samfund

Case: ISS-medarbejdere engageres i humanitær indsats – gennem virtual reality

Indhold fra partner Hvad er dette?

Partnerskabet med Røde Kors skal være synligt for ISS’ medarbejdere. I denne uge kan de få et virtuelt møde med syriske flygtninge gennem Røde Kors’ prisvindende Virtual Reality-koncept.

I gamle, nedslidte bygninger på støvede jordveje imellem skrøbelige flygtningetelte vil flygtninge fra Syrien fortælle dig om deres hverdag. Om deres daglige udfordringer og bekymringer, om lyspunkter og drømme for fremtiden.

Med en såkaldt ”rød VR-bænk” forsøger Røde Kors med ny teknologi at bringe flygtninge i nærområdet tæt på danskerne – og samtidig transportere danskerne virtuelt ned i nærområderne. Nærområdet er Libanon, hvor ca. 1,1 mio. mennesker er flygtet til.

I uge 47 opstilles VR-bænken i ISS Danmarks hovedkontor i Søborg, så medarbejderne dér kan opleve, hvordan samarbejdet med Røde Kors hjælper nogle af verdens mest udsatte mennesker.

Skal sikre indlevelse, forståelse og empati
Den røde bænk skal sætte fokus på Røde Kors’ aktuelle arbejde i Syriens nærområder. Med støtte fra EU hjælper Røde Kors 1 million syriske flygtninge i hele regionen.

- Virtual reality er et stærkt kommunikationsværktøj, der er med til at sikre høj indlevelse, forståelse og ikke mindst empati. Og netop dét er der brug for. Områderne er geografisk og mentalt langt væk, men millioner af mennesker er påvirket og har brug for hjælp. Vi håber derfor, at denne oplevelse kan åbne fleres øjne for realiteterne og vise, hvordan Røde Kors hjælper - og at ISS’ medarbejdere kan se, hvordan de tager del i det arbejde, fortæller Anders Ladekarl, generalsekretær i Dansk Røde Kors.

ISS og Røde Kors samarbejder om at hjælpe udsatte mennesker
På en konkret måde kan medarbejderne opleve, hvordan virksomheden bidrager til Røde Kors’ humanitære arbejde, og opsætningen af den røde bænk hos ISS Danmark sker i forlængelse af det tætte samarbejde, som Dansk Røde Kors og ISS i forvejen har.

- Vi har i en årrække samarbejdet med Røde Kors om at hjælpe udsatte grupper af mennesker, og det er en indsats, som vores medarbejdere også engagerer sig meget i. Nogle indgår fx som en del af Røde Kors’ katastrofeberedskab, mens andre stabler en ferielejr på benene for udsatte børn. På samme vis vil vi med VR-bænken også gerne engagere vores medarbejdere i den stærke og nødvendige indsats, som Røde Kors yder i Syriens nærområder, siger Flemming Bendt, adm. direktør for ISS Danmark.

Røde Kors' VR-bænk er blevet præsenteret i Danmark, Belgien, Frankrig, Tyskland, Holland og Sverige, og har desuden vundet den prestigefyldte europæiske Digital Communication Awards 2018 i kategorien ’Event & Experiential Marketing’.

FAKTA


Baggrund for projektet
Røde Kors er med støtte fra EU i færd med en storstilet indsats for at hjælpe nogle af de mange syriske flygtninge i nærområderne og lette trykket på de lande, som er stærkt belastet af flygtningestrømmen fra Syrien.

Sprogundervisning, jobtræning, psykosocial hjælp, sundhedsindsatser og øvrige aktiviteter vil sikre op mod 1 million mennesker hjælp i Tyrkiet, Libanon, Jordan, Egypten og Irak.

Formålet er at sikre så mange flygtninge som muligt en tryg og værdig dagligdag, indtil de på et tidspunkt kan vende hjem igen.

Læs mere om hjælpen til flygtninge i nærområderne

Om samarbejdet mellem Røde Kors og ISS
ISS og Røde Kors har et partnerskab om at hjælpe udsatte grupper i Danmark. Vi samarbejder om at få udsatte mennesker tilbage på arbejdsmarkedet og arrangerer sammen en årlig ferielejr for udsatte familier. Desuden støtter ISS op om Røde Kors’ årlige landsindsamling og Røde Kors’ katastrofeberedskab, hvor to ISS'ere har været udsendt.

Læs mere om samarbejdet her

Se videon fra projektet her 

Tags: Røde Kors

Mere fra Røde Kors

Røde Kors

https://www.rodekors.dk/

Erhvervsklub for SMV’erSamarbejdet er simpelt: I yder en årlig donation til vores arbejde. I vælger selv, hvornår og hvor meget I vil engageres.Vi tilbyder jer at indgå i Erhvervsklubben, der er stort netværk af mange forskellige grene af erhvervslivet, der alle støtter op om Røde Kors' humanitære arbejde.I får en medlemspakke med digitalt diplom, printklart diplom, mailsignatur og PP mæ…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere