ISS skaber job til mennesker med psykiske lidelser
ISS Danmark hjælper via sit jobudviklingscenter folk med særlige udfordringer ind på arbejdsmarkedet.
Om fleksjob
En ordning, der hjælper mennesker med psykiske lidelser ud i arbejde. Her får en medarbejder med nedsat erhvervsevne en ordinær ansættelse, men arbejdsgiveren betaler kun for det arbejde, fleksjobberen udfører.
Det betyder, at hvis en virksomhed ansætter en fleksjobber 20 timer om ugen med en arbejdsintensitet på 50 procent, betaler virksomheden timeløn for ti timer.
At give mennesker med nedsat arbejdsevne en chance på jobmarkedet er et område, ISS Danmark har arbejdet målrettet med i mange år. Via sit jobudviklingscenter, der er en særlig enhed i ISS, arbejder servicevirksomheden for at få mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i job enten i ISS eller i andre virksomheder.
Læs også: Netværkschef: Ansatte med psykiske lidelser kræver bred accept
Blandt andet udbyder jobudviklingscentret enkeltpladskøb til landets jobcentre. Det betyder, at står et jobcenter i landet med en person med psykiske lidelser, der kan og gerne vil arbejde et bestemt antal timer om ugen, kan ISS afklare og placere den ledige kandidat i en virksomhed. I en periode på 13 uger følger en konsulent fra ISS kandidaten og hjælper til at skabe de bedst mulige betingelser for, at han eller hun kan varetage jobfunktionen.
Med enkeltpladsforløb tilbyder vi mennesker med psykiske problemstillinger muligheden for at være på en arbejdsplads, der tager hensyn til den enkeltes udfordringer, siger Michael Wichmann Pedersen, projektleder i Jobudviklingscentret.
Tilføjer værdi til virksomheden
De såkaldte enkeltpladsforløb behøver på ingen måde blot at handle om at ville hjælpe mennesker med særlige udfordringer. Medarbejdere med psykiske lidelser kan tilføje værdi til virksomheden på lige fod med andre medarbejdere, forklarer Michael Wichmann Pedersen.
En psykisk lidelse er langt fra altid ensbetydende med, at medarbejderen ikke kan varetage et arbejde godt og engageret. Det handler i stedet om, at virksomhedens ledere i højere grad skal være klædt på til at se muligheder frem for begrænsninger, siger Michael Wichmann Pedersen.
Også internt hos ISS, der er kendt for sin mangfoldighed, er der plads til mennesker med fysiske og psykiske udfordringer. Da virksomheden for nylig indgik en kontrakt med Forsvaret i Vestdanmark, indebar aftalen, at tre procent af arbejdsstyrken skal udgøres af medarbejdere med fysiske og psykiske udfordringer, oplyser ISS.
- JKK