02.10.2018  |  Strategi & ledelse

København tilslutter sig kampen mod skattely

Kommunen har besluttet at underskrive et charter mod skattely og tilslutter sig dermed 3 andre hovedstadsområdekommuner.

Borgerrepræsentationen i København har besluttet, at kommunen skal tilslutte sig et charter for skattelyfri kommuner. Det skriver tv2lorry.dk. København bliver fjerde kommune der underskriver charteret og følger dermed efter Albertslund, Frederiksberg og Roskilde kommune.

Charteret er udarbejdet af udviklingsorganisationen Oxfam IBIS, og skal nu underskrives af overborgmester Frank Jensen (S). Hermed har kommunen erklæret sin hensigt om indtænke skattespørgsmålet i sin vurdering af leverandører, ved at “...tilstræbe at tilvælge virksomheder, der udviser en ansvarlig skatteadfærd.”

Læs også: Oxfam IBIS vil have stoppet medicinalfirmaers brug af skattely efter afsløring

”Det er fantastisk, at kommunerne udviser handlekraft og går foran i kampen mod skattely. Og det er ekstremt vigtigt, at landets største kommune nu er med,” lyder det fra Stine Bang, der er kampagneleder i Oxfam IBIS, til tv2lorry.dk.

Det er en næsten enig borgerrepræsentation der har taget beslutningen, kun Liberal Alliance stemte imod.

Aftalen er dog ikke juridisk bindende
Kommunerne i hele landet handler hvert år med private virksomheder for milliarder af kroner.

”Selvfølgelig betyder det noget for virksomhederne, at kommunerne viser, at de kun vil handle med virksomheder, der faktisk vil bidrage aktivt til det samfund, de er en del af. Det vil helt sikkert få nogen til at tænke sig om en ekstra gang,” siger Stine Bang til tv2lorry.dk.

Læs også: Tax dialogue udvider: nu skal kenyanske virksomheder tale om skat

Chartet har altså ikke nogen juridisk hjemmel og er dermed ikke decideret bindende for kommunerne. Dermed forpligter Københavns kommune sig ikke på nogle konkrete tiltag.

Aftalen kan ses som et initiativ til at arbejde målrettet efter at komme skattely til livs.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere