10.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Katolske organisationer dropper fossile investeringer

Flere end 40 store, katolske institutioner har valgt at frasælge alle aktiver i fossile brændsler. Flere er på vej til at følge efter.

Katolske institutioner verden over trækker deres investeringer i sort energi, skriver Globalnyt.dk.

Flere end 40 katolske organisationer har valgt at frasælge alt kapital i fossile energikilder, og flere forventes at følge trop. Initiativet sker i forbindelse med markeringen af den romersk-katolske helgen Skt. Frans af Assis’ død og er det største frasalg af aktiver i fossile brændsler for en trosretning nogensinde.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

En af de bærende kræfter bag initiativet er organisationen Global Catholic Climate Movement, der har meldt ud, at frasalget både skyldes værdimæssige og økonomiske årsager:

”Dette bredt tilsluttede frasalg af fossile brændstoffer er baseret på både de involverede parters delte værdier ift. at beskytte miljøet og på en finansiel strategi, der handler om at være forberedt på en kulstofneutral økonomi”, skriver Global Catholic Climate Movement.

Læs også: Ny portal skal hjælpe virksomheder i gang med cirkulær økonomi

De katolske organisationer har opfordret flere til at følge trop og det ser ud til, at den tyske, katolske bank, Caritas, snart gør det. Banken, der er god for 4,5 milliarder euro, har for nylig udtalt, at den planlægger at frasælge alle aktiver i gas og olie.

-CHM 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere