Kickstart din virksomheds grønne omstilling i Aarhus
Erhvervsaktive fra alle brancher kan efteruddanne sig indenfor mange forskellige kurser og fag i bæredygtighed og grøn omstilling på videregående niveau og få papir på, at de kan bidrage til deres virksomheds grønne omstilling.
Affaldssorterer vi godt nok? Hvordan sætter vi mål for CO2-udledningen af vores virksomheds indkøb og ressourceforbrug? Træffer vi nok grønne valg til, at det kan blive et konkurrenceparameter for os?
Hvor er du godt med? Hvor skal du sætte ind? Og hvordan?
Den slags spørgsmål drøftes blandt erhvervsliv og organisationer, der mødes på Erhvervsakademi Aarhus for at opkvalificere sig til at arbejde lavpraktisk med den grønne omstilling.
Lige nu udbydes 18 forskellige fag og kurser indenfor alt lige fra ESG-rapportering, CSR, cirkulær økonomi og klimaregnskab.
Masser at vælge imellem - start efter nytår
26. januar 2024 er der fx studiestart på faget Klimaregnskaber og 5. marts 2024 gælder det faget bæredygtig forretningsforståelse.
Det er bare to af i alt 18 fag indenfor grøn omstilling og bæredygtighed som udbydes som efter- og videreuddannelse på Erhvervsakademi Aarhus.
Nye uddannelser godt fra start
I 2020 begyndte 20 erhvervsaktive på den nye diplomuddannelse i bæredygtig virksomhed, som Erhvervsakademi Aarhus var de første i Danmark til at udbyde.
Nogle tager hele uddannelsen i et sammenhængende forløb. Andre nøjes med at læse et eller flere fag.
Fokus på Scope 3
En anden ny uddannelse er akademiuddannelsen i bæredygtighed og grøn omstilling.
Torsdag den 9. november er der studiestart på tredje modul på uddannelsen med akademifaget ‘Grøn omstilling i praksis’.
Lektor Sanne Østergaard Nielsen fra Erhvervsakademi Aarhus er en af arkitekterne bag faget og underviseren.
"Vi SKAL som verden tænke, producere og arbejde mere bæredygtigt og CO2-neutralt. Det kræver viden og værktøjer, der kan anvendes straks," siger hun.
”Det store arbejde i en virksomheds grønne omstilling ligger ofte i arbejdet med Scope 3 – altså virksomhedens værdistrømme upstream fra leverandørerne, og igen ud mod kunder – distribution og returflows.”
ESG, flow og biodiversitet
Forløbet strækker sig over tre måneder og indeholder syv undervisningsgange samt et afsluttende eksamensprojekt, fortæller lektor Sanne Østergaard Nielsen.
”På kurset arbejder vi med hele virksomhedens værdikæde – Supply Chain, upstream og downstream, hvor vi ser på de klima- og miljømæssige påvirkninger i hele flowet. E’et i ESG, cirkularitet og indsigt i biodiversitet, vil der også blive arbejdet med.”
Undervisningsforløbet varer som regel fra fire til syv hele dage med undervisning i dag- eller aftentimerne.
Forløbet afsluttes med en eksamen, der tager afsæt i egen virksomhed og problemstillinger.
Giv dig selv kursus i bæredygtighed og grøn omstilling i julegave
Nogle ønsker sig ting og sager i julegave. Andre ønsker sig nye evner. Se, om du kan finde et julegaveønske i kataloget af i alt 18 forskellige fag og kurser: