Klimakoncept får ris og ros i fødselsdagsgave

I denne måned er det fem år siden, at de første kommuner skrev under på en Klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening. Flere kommuner roser aftalerne, men der er også kritiske røster, som mener, at konceptet er for bureaukratisk.

02.11.2012

Lasse Andersen, CSR.dk

Danmarks Naturfredningsforenings klimakommune-koncept fylder fem år i denne måned. Det fejrer foreningen blandt andet ved at offentliggøre en egenproduceret undersøgelse, som kigger nærmere på kommunernes tilfredshed med konceptet.

Undersøgelsen viser, at 75 procent af de deltagende kommuner mener, at klimaaftalerne har været et vigtigt redskab til at sætte gang i klimaarbejdet.

En af de begejstrede kommuner er Høje Taastrup:

”Vi er rigtig glade for aftalen med Danmarks Naturfredningsforening. Klimakommuneaftalen har kick-startet vores klimaarbejde,” siger borgmester i Høje Taastrup Kommune, Michael Ziegler i en pressemeddelelse.

Også i Helsingør er der ros at hente til konceptet:

”Klimakommuneaftalen har skærpet vores fokus på at nå vores mål om at reducere CO2-udledningen med 2 procent om året. Den sidste måling viser også, at kommunen gennem de sidste fire år faktisk har formået at reducere mere end minimumskravet,” siger Johannes Hecht-Nielsen, der er borgmester i Helsingør Kommune.

Kritik fra Hjørring
Det er dog ikke alle kommuner, der roser klimakommune-aftalerne. I sidste uge kom formanden for teknik- og miljøudvalget i Hjørring, Jørgen Bing, med en skarp kritik af konceptet i regionalavisen Nordjyske.

”De beregningsmetoder, vi skal bruge, er ekstremt omkostningstunge og indviklede. Vi mener, vi kan gøre det noget mere enkelt selv,” lød det fra Jørgen Bing, som understregede, at Hjørring Kommune i øjeblikket overvejer at trække sig ud af konceptet.

Meldingen fra Danmarks Naturfredningsforening er imidlertid, at man vil forsøge at overtale Hjørring til at forblive en del af konceptet.

”Hvis alle selv gør et eller andet, er der intet, vi kan sammenligne. Det svarer til at sammenligne æbler og pærer. Vi er nødt til at have en fælles metode,” siger kampagneleder i Danmarks Naturfredningsforening Jens La Cour til DR P4.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V