Klimaplanlægningsværktøj bliver relanceret

En klog klimatilpasning kræver gode, solide data. Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur relancerer nu sit planlægningsværktøj, der kan bruges til at forudsige klimaudfordringer på længere sigt.

Oversvømmelser er en klar finansiel klimarisiko. Og der kommer flere af dem. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

03.10.2023

CSR.dk

Med klimaforandringerne kommer der mere vand i Danmark. Vand kommer både fra oven, fra havet, fra vandløb og fra grundvandet. Det er derfor en kompliceret opgave at forudsige, hvilke områder der kan blive udsat for oversvømmelser.

Dog er der hjælp at hente – og hjælpen er ovenikøbet lige blevet bedre. Hjælpen kommer fra ”Det Hydrologiske Informations- og Prognosesystem”, i daglig tale kaldet HIP, som leverer data til en langsigtet klimatilpasningsindsats.

”Klimatilpasning er en dyr øvelse, og vi skal derfor prioritere vores ressourcer med omtanke, så vores klimaforebyggende tiltag svarer til de udfordringer, som vi kommer til at møde. Med udgangspunkt i HIP giver vi kommunerne og andre aktører et rigtigt godt grundlag at træffe beslutninger ud fra,” siger Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Relancering gør HIP klar til nye data
HIP, der blev lanceret første gang i 2021, indeholder en lang række data og modelberegninger af relevans for planlægning og håndtering af vand. HIP relanceres nu med nyt brugervenligt design, der understøtter brug af mindre skærme, bedre performance og flere funktionaliteter.

Den nye HIP vil i den kommende tid blive udviklet til at indeholde dynamiske modelberegninger, der gør det muligt løbende at følge udviklingen. Samtidig indeholder HIP også data om vandindholdet i jorden, så man også vil kunne få prognoser om evt. tørke. Dette udvikles blandt andet med støtte fra EU.

Man kan høre mere om den relancerede service, når der i løbet af efteråret og vinteren vil blive afholdt workshops i København, Odense og Lemvig hos hhv. SDFI, Miljøstyrelsen og Kystdirektoratet om det nye HIP.

Få adgang til HIP på  https://hip.dataforsyningen.dk/

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

22.04.2025CSR.dk

Sol og vind står stærkest: Dansk superfond justerer kursen i det grønne investeringslandskab

22.04.2025Klimaklar

Sponseret

Mød os på LOOP Forum - og book 20 min gratis sparring med Klimaklar-rådgiver

18.04.2025CSR.dk

Mangfoldighed under pres: Danske erhvervsgiganter står fast

17.04.2025Vugge til Vugge ApS

Sponseret

Dansk Wilton Drives Innovation and Industry Change Through Certification

17.04.2025CSR.dk

Global klimaaftale for skibsfart: FN-landene vil være CO2-neutrale i 2050

16.04.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Business Case 2.0 - Bæredygtig bundlinje

15.04.2025CSR.dk

Klimakrisen vokser mens danskerne vender blikket mod trusler udefra

14.04.2025CSR.dk

Dollaren vakler: Investorer flygter ikke længere mod USA i krisetider

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø