10.10.2020  |  Klima, miljø og energi

KLS PurePrint vælger ny trykplade- og workflow-leverandør

Indhold fra partner Hvad er dette?

KLS PurePrint har, som så mange andre danske trykkerier, stor fokus på bæredygtig produktion. De har valgt en anden tilgang end de fleste andre og læner sig op ad Cradle-to-Cradle certificeringen, hvilket de har haft stor succes med. Med valget af Agfas kemifri trykplade Adamas og Apogee workflow har de forbedret deres i forvejen stærke miljøprofil.

De har tidligere afprøvet andre trykplader, som ikke helt levede op til deres forventninger med hensyn til affaldsreduktion og omkostningsbesparelser. Agfas anden generation af kemifrie Adamas-plader leverer derimod det, KLS PurePrint har brug for, og passer perfekt ind i deres bæredygtighedsstrategi.

Større oplag og færre fejl
Adamas-løsningen består af Adamas-pladerne og en Adamas-rengøringsenhed.
"Efter vi skiftede til Adamas, kan vi håndtere større oplag. Derudover gør pladens fremragende billedkontrast det muligt at foretage en visuel kontrol for at undgå eventuelle fejl og så er ridsemodstanden stor", fortæller prepresschef Keld Kortbæk.

Kenneth Rasmussen, Agfas chef for kommercielt salg i Norden fortæller:
"Kombinationen af Adamas-pladen og renseaggregatet eliminerer fuldstændigt behovet for skyllevand og erstatter kemikalier med en pH-neutral gummiopløsning med en meget lav påfyldningshastighed. Dette resulterer i meget lidt affald, lave bortskaffelsesomkostninger og et sikrere arbejdsmiljø.
Anden generation af Adamas forlænger levetiden på gummiopløsningen til 8.000 m² trykplader, hvilket betyder, at en printer med et årligt pladeforbrug omkring 30.000 m² kun behøver at skifte væske fire gange om året".

Et mere stabilt produktionsflow
KLS PurePrint skiftede også til Agfas Apogee workflow software.
"Vi skiftede, fordi vi havde nogle udfordringer med det tidligere system. Vi oplevede, at der var forskelle mellem de filer, som kunden godkendte, og de færdige tryk. Med Apogee WebApproval er det du godkender, det du får. Ved at skifte til Apogee sænkede vi tillige produktionstiden i prepress, ikke mindst på grund af det velfungerende Apogee Impose. Alt i alt har Apogee givet os et mere stabilt produktionsflow", fortæller Keld Kortbæk.

"Vores bæredygtigheds strategi vil fortsat være vores primære fokus. Imidlertid forventer vores kunder også produkter, der lever op til de højeste kvalitetsstandarder, levering til tiden og konkurrencedygtige priser", siger CCO Kasper Larsen. "Vi ser Agfa som en vigtig strategisk partner, da de opretholder en høj produktionsstandard, og vi forventer, at de hele tiden fokuserer på at udvikle de mest miljøvenlige prepress-løsninger".

Mere fra KLS PurePrint A/S

KLS PurePrint A/S

www.kls.dk

  • kls@kls.dk
  • 36 34 29 00
  • Jernholmen 42 A, 2650 Hvidovre

KLS PurePrint har som mål at være verdens grønneste trykkeri. Vi producerer tryksager og emballage, produceret helt uden skadelige kemikalier og tungmetaller.Virksomheden har som et af kun tre selskaber i verden blevet certificeret i henhold til den skrappeste miljøcertificering, Cradle to Cradle certificering. Som det eneste trykkeri i Skandinavien er virksomheden 100% CO2 neutral.Produktet…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere