05.01.2018  |  Klima, miljø og energi

Kulmuseum får solpaneler på taget

For at sænke energiomkostningerne får det statslige kulmuseum i en amerikansk landsby installeret solpaneler på taget. ”Lidt ironisk”, medgiver lokalpolitiker.

Allerede under valgkampen annoncerede Donald Trump at han ville arbejde for at få den amerikanske kulindustri tilbage på benene, og den kurs har han fortsat som præsident. Men i samme boldgade er der for nylig opstået (endnu) et bevis for, at de reelle forhold får virkeligheden til at se anderledes ud end politikere måske ønsker det – denne gang med et spøjst tvist.

Læs også: 100 procent VE er mere omkostningseffektivt end det nuværende system

Kulmuseet i den amerikanske stat Kentucky, Kentucky Coal Mining Museum, er således i gang med at installere solpaneler på taget med det simple formål at sænke energiomkostningerne for en af de største elforbrugere i den lille flække Benham, hvor museet hører hjemme.

Strategien er samtidig et symbol på statens bestræbelser på at bevæge sig væk fra netop kul som sin primære energikilde, i takt med at flere kulkraftværker bliver erstattet af naturgasanlæg, ligesom staten for nylig skrottede sit årtier gamle forbud mod atomkraft, skriver AP ifølge nbc4i.com.

Metaforen er ikke gået ubemærket hen i området, hvor indbyggertallet i Benham takket være kulmineindustrien toppede på 3.000, men siden er dykket til omkring 500, efterhånden som minerne er lukket.

”Det er lidt ironisk eller tilfældigt at man installerer grøn solenergi på et kulmuseum. Men kul kommer fra naturen på samme måde som solstråler, så det ender jo positivt”, siger Roger Noe, der som tidligere lokalpolitiker var med til at etablere museet.

Læs også: Regeringen vil ikke følge Klimarådets energianbefaling

Museet har siden åbningen i 1994 haft til huse i en tidligere butik midt i byen, der samtidig har den bedste placering i forhold til at få direkte sollys, hvilket gjorde tagpanelerne til en ideel løsning. På den baggrund forventer The Southeast Community and Technical College, som ejer museet, at man vil kunne spare op mod 10.000 dollars (omkring 61.500 kr.) om året på energiudgifter.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere