06.08.2012  |  Strategi & ledelse

Kunderne dropper Aldi

Hver syvende dansker undlader at handle i Aldi, fordi de ikke kan acceptere den måde, discount-kæden behandler sine ansatte på.

Danskerne er vilde med billige dagligvarer. Men ikke hvis de billige varer passerer gennem hænderne på en kassedame, som arbejder under urimelige vilkår.

Det får discountkæden Aldi nu at mærke. Længere tids kritik af dårlige arbejdsforhold i Aldi-butikkerne har nemlig fået mange danskere til at boykotte butikken i protest.

Ifølge en ny meningsmåling foretaget af Wilke for Avisen.dk styrer hver syvende dansker uden om Aldi, fordi de ikke bryder sig om den måde, virksomheden behandler sine ansatte på.

”Gigantisk problem”
Forbrugernes kontante reaktion er en mavepuster for Aldi-koncernen, vurderer branding-ekspert Kresten Schultz Jørgensen, der er direktør i konsulentfirmaet Lead Agency.

"14 procent, der bevidst fravælger et supermarked på grund af urimelige arbejdsforhold, er et rigtig, rigtig højt tal. Det er et gigantisk problem for Aldi," siger han til avisen.dk.

Avisen.dk har gennem længere tid afdækket urimelige arbejdsvilkår, underlige ansættelsesbetingelser og manglende sikkerhed for ansatte i Aldi's 250 danske butikker, som er dækket af overenskomst med HK. Ifølge meningsmålingen fra Wilke har over halvdelen af danskerne bidt mærke i medieomtalen af de dårlige arbejdsforhold i Aldi.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere