19.10.2020  |  Supply chain

Kvindelige kaffebønder i Kenya får flere kaffetræer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den danske kaffevirksomhed NGUVU donerer omkring 5000 kaffetræer til kvindelige kaffebønder i Kenya, så kvinderne kan styrke deres små kaffeforretninger.

Den danske virksomhed NGUVU arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya. For et år siden indgik NGUVU et partnerskab med Zibra A/S, der blandt andet finansierede en planteskole i Meru, tæt ved Mount Kenya. En masse kaffetræer blev sået, og nu er kaffetræerne blevet så store, at de løbende kan komme ud på kvindernes farme. 

Styrker kaffeforretningerne

I alt er 130 kvindelige kaffebønder med i NGUVU's kaffekoncept, og i første omgang får kvinderne omkring 50 kaffetræer hver. Det har stor betydning for kvinderne, der ofte har omkring 400 kaffetræer på deres farm. 

"De nye kaffetræer er mere modstandsdygtige overfor sygdomme og klimaforandringer. Om små to år begynder de at producere de bedste kaffebønner, så kvinderne kan øge produktionen og dermed styrke deres små kaffeforretninger", fortæller Rune Sandholt, der står bag NGUVU.

Kvinderne har selv været med til at vedligeholde planteskolen og de mange kaffetræer, og det var en stor festdag, da de første kaffetræer endelig kunne komme ud på kvindernes kaffefarme. 

"Det næste stykke tid får kvinderne hjælp af lokal agronom, så vi kan sikre, at træerne vokser sig store og flotte på farmene", fortæller Rune Sandholt.

Ud over donation af kaffetræer, så er kvinderne gennem NGUVU sikret:

  • En ordentlig betaling til tiden - ofte dobbelt så meget som tidligere.
  • Træning af agronom, så de kan optimere kaffefarmene.
  • Vandtanke, så de kan vande farmene i lange tørkeperioder.
  • Solcellelamper, så de undgår at bruge de sundhedsskadelige petroleumslamper.
  • Deres eget transportmiddel, så de ikke skal gå den lange vej til kaffefabrikken med tungt læs på ryggen.

Danske virksomheder kan købe kvindernes kaffebønner gennem NGUVU, mens privatpersoner kan købe kaffebønnerne hos blandt andet Social Foodies og hos Fresh.Land.

Mere fra NGUVU

NGUVU

http://nguvu.dk/

Om NGUVU NGUVU betyder ”styrke” på Swahili. Ideen bag NGUVU er nemlig at hjælpe udsatte kvinder i Kenya, så de bliver stærke nok til at skabe et bedre liv for dem selv og deres børn. Vi tror på, at vi kan gøre størst forskel for de udsatte kvinder ved at sikre dem et fast job, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. Det er nøglen til at skabe en positiv…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere