Lån & Spar vinder EU's Arbejdsmiljøpris
Banken Lån & Spar modtager EUs Arbejdsmiljøpris 2015 for at forbedre det fysiske og psykiske arbejdsmiljø for sine medarbejderne. Indsatsen gavner både medarbejderne og bundlinjen.
En resultatorienteret tilgang til medarbejdernes mentale og fysiske velbefindende har vist sig at være en god investering for Lån & Spar. Ved at forbedre det psykiske og fysiske arbejdsmiljø for sine medarbejdere har banken både nedsat sygefraværet, øget produktiviteten og forbedret bundlinjen.
Læs også: Jysk modtager arbejdsmiljøpris
Og bankens indsats mod blandt andet stress og psykisk nedslidning belønnes med EUs Arbejdsmiljøpris 2015. Prisen, der gives af EUs Agentur for Safety and Health at Work, skal fremhæve førende eksempler på virksomheder eller organisationer, der aktivt forebygger stress og reducerer psykosociale risici på arbejdspladsen.
For at forbedre disse forhold har banken har gjort brug af rådgivningsvirksomheden Alectias koncept om integreret sundhedsfremme og arbejdsmiljø. Og effekten har været stor. Bankens overskud er steget fra 0 kroner i 2009 til 100 millioner kroner i 2012. Produktiviteten er i samme periode steget med 52.000 kroner om året per medarbejder, mens sygefraværet er halveret fra 8 til 3,9 sygedage i gennemsnit.
Vores strategi Bank i bevægelse handler om, at vi samtænker vores forretningsstrategi med en strategi om at gøre vores medarbejdere mere fagligt og personligt kompetente. På den måde kan vi øge arbejdskapaciteten, forbedre rådgivningen, øge kundernes tilfredshed og bankens indtjening, siger Keld Thornæs, der er HR- og kommunikationsdirektør i Lån & Spar, og fortsætter:
Man kan godt trives, selvom der stilles højere krav, og man skal producere mere. Hvis vi hele tiden taler om stress, så får folk stress, men hvis vi i stedet taler om succes, så bliver vi succesfulde, siger han.
Læs også: ISS vinder arbejdsmiljøpris
Ifølge Julie Wedell-Wedellsborg, der er udviklingschef for divisionen Ledelse, Sundhed og Arbejdsmiljø i Alectia, er det fornuftigt at investere i medarbejdernes arbejdsmiljø.
Psykisk nedslidning udgør en enorm samfundsudfordring, og stress koster samfundet 14 milliarder kroner årligt. Derfor er det uomtvisteligt en god forretning at investere i medarbejdernes sundhed og trivsel, siger hun.
-SSM