10.12.2021  |  Klima, miljø og energi

Landsholdet indsamler flot beløb til Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det danske landshold i kvindefodbold har netop doneret 38.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimatilpasning og træplantning i Uganda. Donationen kommer fra salget af holdets spilletrøjer.

Efter kvindelandsholdets flotte 3-0 sejr i VM-kvalifikationskampen mod Bosnien-Hercegovina donerede holdet deres ’matchworn’ spilletrøjer til Folkekirkens Nødhjælp. Trøjerne blev solgt på auktion og endte med at indbringe hele 38.000 kroner.

For det beløb kan Folkekirkens Nødhjælp plante 256 klimatræer og lave klimatilpasningsindsatser som indføring i tørkeresistente afgrøder og organisk gødning til småbønder i Uganda.

Spillerne har selv valgt, at pengene fra salget skal gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimatilpasning og træplantning i Uganda. Og midtbanespilleren Sofie Junge Pedersen, der har stået i spidsen for initiativet, er glad for resultatet.

“Vi er rigtig glade og stolte af at kunne udnytte vores platform til at hjælpe mennesker samt vores klima. Vi har et ansvar for at hjælpe, og det bliver ikke sidste gang, vi auktionerer vores trøjer til et godt formål. Tak til alle dem, der har budt,” siger Sofie Junge Pedersen, der til daglig spiller i den italienske storklub Juventus F.C.

Læs mere om hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejde med klima her: Klima og klimaforandringer 2021- Hvordan er situationen? (noedhjaelp.dk)

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, sætter stor pris på fodboldlandsholdet klimaengagement og konkrete bidrag på 38.000 kroner til organisationens klimarbejde i Uganda.

”Det danske kvindelandshold er nogle fantastiske rollemodeller, både når det handler om klima og ligestilling. Jeg er meget taknemmelig for, at fodboldlandsholdet valgte at støtte vores indsatser med plantning af træer og klimatilpasning. Projektet sikrer, at der plantes træer, og at nogle af dem, der er allerhårdest ramt af klimaforandringerne, får hjælp til omlægge deres landbrug,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.  

Mere fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp

https://www.noedhjaelp.dk

  • mail@dca.dk
  • 33 15 28 00
  • Meldahlsgade 3, 1613 København V

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Organisationen arbejder både med langsigtet udvikling, samt humanitære indsatser i både Afrika, Asien og Mellemøsten. Vi arbejder gennem lokale udviklingsorganisationer, landbrugsorganisationer og menneskerettighedsgrupper, hvilket skaber lokalt ejerskab o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere