09.03.2022 | Strategi & ledelse
Stor interesse for bankrådgiveruddannelse i bæredygtighed
Finansforbundet og FA investerer yderligere fire millioner kroner i succesprojekt for erhvervsrådgivere om bæredygtighed.
Interessen for et kursus, der klæder erhvervsrådgivere på med viden om bæredygtighed, er så stor, at Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet har besluttet at investere yderligere fire millioner kroner i kurset.
Investeringen kommer fra sektorens fælles kompetencepulje, Finanskompetencepuljen, som er et resultat af overenskomstforhandlingerne i sektoren og er finansieret af FA’s medlemsvirksomheder på Finansforbundets område. Alene i 2021 indbetalte virksomhederne tæt på 30 millioner kroner til puljen, der sikrer kompetenceudvikling af ansatte i pengeinstitutter.
”Der er et åbenlyst behov på området, og det er jeg glad for, at vi kan tage et fælles ansvar for at løfte i sektoren. Finanskompetencepuljen udspringer af overenskomstforhandlingerne og behovet for en målrettet og fælles indsats omkring kompetenceudvikling i bred forstand. Samtidig ser vi et specifikt og meget stærkt behov omkring bæredygtighedsdagsordenen, hvor både virksomheder og medarbejdere har brug for en styrket og fælles ballast. Det er en indsats, der er helt oplagt at løfte i fællesskab, og resultaterne fra pilotprojektet viser i høj grad også, at efterspørgslen er til stede,” siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.
Læs også: EU-krav strammer op på grønne påstande i finanssektoren
Uddannelsesforløbet blev oprindeligt lanceret som et pilotprojekt i efteråret 2021. Dengang bevilgede FA og Finansforbundet via Finanskompetencepuljen én million kroner til dækning af den fulde deltagerbetaling for de første 100 kursusdeltagere.
Med den nye investering dækkes yderligere op mod 500 deltagere.
”Der er enorm stor opmærksomhed hos vores medlemsvirksomheder på, hvordan de kan understøtte den bæredygtige omstilling. Det handler naturligvis om finansiering, men i den grad også om at hjælpe kunderne med at identificere risici, se muligheder og finde bæredygtige, grønne og samfundsansvarlige løsninger. Derfor er det oplagt, at kompetencepuljen, som jo er finansieret af virksomhederne, investerer yderligere i kompetenceudvikling indenfor bæredygtighed. Jeg synes, at vi i sektoren sender et stærkt og progressivt signal med investeringen,” siger Nicole Offendal, adm. direktør i FA.
Uddannelsesforløbet er udviklet af Finanssektorens Uddannelsescenter (FU) i samarbejde med FA og Finansforbundet og med opbakning fra Finans Danmark og Lokale Pengeinstitutter (LOPI).
De konkrete uddannelsespladser vil blive udbudt i løbet af foråret.
- EHS
Samfund

Ny rapport: Detailhandlen svigter forbrugere og klimaet
Supermarkederne mangler klimahandling på flere områder, hvis danskernes kost skal blive mere bæredygtig. Det viser en ny rapport fra Rådet for Grøn Omstilling og Dansk Vegetarisk Forening.
Supply chain

11 havvindsaktører går sammen om at gøre vindenergi mere bæredygtigt
Det kan godt blive grønnere. Sådan lyder det fra 11 havvindsaktører, der ikke kun vil nøjes med at udvinde vedvarende energi, men også mindske den belastning, vindmøllers værdikæder er for planeten.
Klima, miljø og energi

Nu får bureauer deres egen bæredygtighedsuddannelse
Creative Club ESG Academy er navnet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Projektet har fået støtte fra Erhvervsstyrelsen, som også kommer til at indeholde et nyudviklet ESG-kodeks til bureaubranchen.
Supply chain

Byggeentreprenør vil reducere sin CO2-udledning med 90 procent på to år
Fossilfri byggepladser, cirkulær økonomi og samarbejde med branchens aktører – sådan vil entreprenøren CG Jensen mindske sit klimaaftryk med 90 procent inden 2024. ”Det er vigtigt, at alle led i byggeriets værdikæde taler sammen,” fortæller administrerende direktør.
Klima, miljø og energi

Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav
PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.
Klima, miljø og energi
Mangel på kloge klimahoveder er byggebranchens største bekymring
En online paneldebat om de nye klimakrav i byggeriet kom hurtigt til at dreje sig over på en kollektiv bekymring om manglen på kvalificeret arbejdskraft til at guide byggebranchen trygt igennem den grønne omstilling.