15.09.2014  |  Klima, miljø og energi

Mere kontrol med skibsforurening

En ny kontrolpakke skal fange rederier, der sejler med forurenende olie.

Det skal gøres sværere for rederier at sejle med meget svovl i tanken, skriver Ingeniøren. En ny kontrolpakke skal nemlig fremover fange de rederier, der har for meget svovl i bunkerolien.

Læs også: Alternativt brændstof gør Samsø-færgen mere grøn

Fra den 1. januar 2015 skal svovlforureningen fra skibe sænkes med 90 procent. De nye regler gælder blandt andet i Østersøen og Nordsøen.

Syv millioner til bedre kontrol
Miljøminister Kirsten Brosbøl har i den forbindelse afsat syv millioner kroner til at skabe bedre kontrol på området. Pengene bliver taget fra regeringens ’luftpakke’, der skal sikre en nedbringelse af partikelforureningen i Danmark.

"”Vi bruger pengene på at skærpe kontrollen både i havnene med for eksempel håndholdte målere til skibsinspektørerne og på vandet ved blandt andet at sætte gang i overvågning fra luften", siger ministeren til Ingeniøren.

Læs også: Scandlines’ færger skal være batteridrevne

Ifølge Rederiforeningen vil det cirka koste en million kroner på en tur fra Gdansk i Polen til Den Engelske Kanal at leve op til de nye regler. Et scrubber-anlæg, der fjerner svovlen fra røggassen koster cirka mellem 20-40 millioner kroner per skib.

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere