18.05.2021  |  Klima, miljø og energi

Mere natur vinder ind i flere virksomheder

Første skridt er måske at holde op med at slå græsset på virksomhedens områder eller plante nogle træer. I længden skal man dog også have undersøgt og dokumenteret, hvordan ens produkter påvirker naturen.

En artikel i Børsen Bæredygtig fortæller d. 18. maj, hvordan flere og flere virksomheder har taget naturgenoprettelse til sig, som en måde at arbejde med det, mange forventer bliver det næste store emne på den grønne dagsorden: biodiversitet.

F.eks. har it-virksomheden KMD omlagt den klassiske græsplæne ved hovedkontoret til vild natur, hvor medarbejderne ifølge virksomheden selv bruger de 15 hektar, som er omlagt, til møder og rekreative formål.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Et andet eksempel er boligselskabet KAB, som har taget biodiversitet ind i deres strategi for at holde ca. 400 hektar naturarealer, der ligger i forbindelse med selskabets 60.000 boliger i Hovedstadsområdet. Det betyder f.eks., at man kan spare nogle af de omkring 26 gange om året græsset bliver slået væk, fordi de flade plæner erstattes af natur, der plejer sig selv. Noget man i øvrigt forestiller sig, at man vil kunne se på driftsbudgettet hen ad vejen.

Hos store bæredygtighedsfrontløbervirksomhederne er man allerede begyndt at have biodiversitet med i sine årlige rapportering på bæredygtighed. Det gælder f.eks. Novo Nordisk og Ørsted, som skriver om, hvordan de arbejder med at bidrage til biodiversitet. Hos Mærsk oplever man ligeledes, at selvom klimaspørgsmålene stadig fylder mest i investorernes spørgsmål, så vinder f.eks. biodiversitet også indpas her.

Den tendens bakker Danmarks Grønne Investeringsfond op om og kræver af virksomheder, som søger finansiering gennem fonden, at de kan dokumenter deres aktiviteters påvirkning af biodiversitet.

“Nogle virksomheder bidrager direkte til biodiversitet, mens andre, der måske bruger ædelmetaller i produktionen, kan have en negativ påvirkning. Her skal virksomhederne kunne dokumentere gennem deres politik, hvordan de sikrer den mest skånsomme udnyttelse af naturens ressourcer og dermed ikke har væsentlige, skadelige påvirkninger. Det er super-vanskeligt at vurdere konkret og detaljeret, men det forsøger vi ud fra fulde livscyklusanalyser, når vi ser på mulige investeringer,” siger fondens direktør for grøn indflydelse, Linda Høibye.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere