16.04.2018  |  Samfund

Messi som ambassadør for bæredygtig turisme

Lionel Messi er blevet udpeget som ambassadør for ansvarlig turisme af FN’s organisation på området, UNWTO, for at kunne hjælpe med at sprede budskabet om de positive værdier ved at rejse med omtanke.

Manden mange betragter som verdens bedste fodboldspiller lige nu, argentinske Lionel Messi, har fået en ny rolle som supplement til udfoldelserne på FC Barcelonas midtbane. FN-organet World Tourism Organization, UNWTO, har udpeget megastjernen til ambassadør for ansvarlig turisme.

Læs også: Ny rapport guider turismebranchen til at blive mere cirkulær

I forbindelse med udnævnelsen peger generalsekretær for UNWTO, Zurab Pololikashvili, på, at Lionel Messi med sin status i den internationale sportsverden, hvor han gennem mere end 10 år har høstet stribevis af titler med sin klub, kan være med til at understøtte organisationens budskab.

”Messi er en unik sportsmand og et eksempel på, hvordan viljestyrke og konstant arbejde giver gode resultater. Det er stor ære, at Messi repræsenterer UNWTO sammen med andre velkendte personligheder for at promovere de positive værdier og fordele, ansvarlig turisme indebærer”, sagde han.

Lionel Messi slutter sig til den tidligere Real Madrid-anfører Fernando Hierro og trænerlegenden Vicente del Bosque som de udvalgte profiler, der skal ”afspejle sammenhængen mellem sport og turisme, og den ansvarlige turisme transformerende kraft i samfundet”, som det hedder.

”[UNWTO] arbejder for at turisme kan være en kilde til udvikling og jeg er meget glad for at være med til at promovere ansvarlig turisme. Gennem mine rejser har jeg lært meget om andre kulturer og samfund, og om andre måder at se verden på, hvilket jeg mener er meget berigende”, siger hovedpersonen selv.

Læs også: Sådan vil Goodwings gøre rejsebranchen mere bæredygtig

Selve annonceringen af Messi som ambassadør fandt sted lørdag d. 7. april på Barcelonas hjemmebane Camp Nou, umiddelbart efter at Barça havde nedlagt Leganés med 3-1, meget passende på et hattrick af netop Lionel Messi.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere