04.05.2015  |  Kommunikation

Miljøorganisation skuffet over spillekonsol-aftale

Det Økologiske Råd lader sig ikke imponere over en ny frivillig aftale mellem EU-Kommissionen og de tre største spillekonsol-producenter om at nedsætte konsollernes energiforbrug.

EU-Kommissionen og de tre største producenter af spillekonsoller, Nintendo, Sony og Microsoft, har indgået en frivillig aftale, der skal nedbringe spillekonsollernes energiforbrug.  

Men den frivillige aftale vækker ikke særlig stor begejstring hos miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

Læs også: RUC sparer 22 procent af sit energiforbrug

”Det har taget seks år at nå frem til en aftale, der ikke engang omfatter energiforbruget, når man spiller på maskinen. Samtidig med at det kun er 90 procent af markedet, der er omfattet af reglerne. Vi er ikke imponerede”, siger Jeppe Juul, energimedarbejder i Det Økologiske Råd.

Ifølge Jeppe Juul forsinker frivillige aftaler på dette område som regel processen. Samtidig ender det ofte med at betyde mindre energibesparelser til forbrugerne, end hvis aftalen havde være forpligtende.

Læs også: Nye ventilatorer halverer energiforbruget

Den frivillige aftale forventes at kunne spare de europæiske forbrugere for cirka 1 TWh om året i forhold til, hvis aftalen ikke var indgået. Virksomhederne kan til enhver tid trække sig fra aftalen igen.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere