Min vej til CSR-jobbet

CSR er et oplagt valg, når man har studeret en kombination af udvikling og business, mener Anne Mette Christiansen, som her fortæller om sin karrierevej indenfor CSR.

14.11.2011

CSR.dk

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Jeg har en baggrund i udviklingsstudier og studier i international strategi fra CBS, som giver en god faglig ballast. De første 6 år af min karriere arbejdede jeg som konsulent og senere som partner i et konsulenthus med fokus på strategiudvikling og interessentdialog. Derefter tre år i PwC’s CSR konsulent-team som senior manager. Sideløbende har jeg igennem de sidste 11 år undervist i CSR og strategi.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
CSR er egentligt et oplagt valg, når man læser en kombination af udvikling og business, og jeg kan huske, at vi under studiet arbejdede med både Shell og Nike som cases. Det gjorde mig nysgerrig efter at udforske, hvilken rolle virksomheder spiller for bæredygtig udvikling på godt og ondt.

Hvem har hjulpet dig på vej?
Jeg har været heldig hele vejen med gode undervisere, chefer og kollegaer. Særligt har jeg haft utrolig stor glæde af Birgitte Mogensen fra PwC, som jeg har lært rigtig meget af. Og så har jeg, siden jeg læste, haft et tæt parløb med Rikke Kolbech Andersen, som i dag er CSR-chef hos D/S Torm. Hun spiller en stor og vigtig rolle som inspirator og diskussionspartner.

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
At kombinere CSR-viden med anden viden. For eksempel en solid viden om rapportering, forandringsprocesser, strategi, kommunikation, HR eller lignende. Forståelse for virksomhedens forretning er også central, hvis man skal have CSR til at fungere. Det er ikke nok ’bare’ at være god til de temaer, der er på CSR-agendaen.

Hvem er dit forbillede i ”branchen”?
Jeg har tre forbilleder på hvert deres område: Annette Stubbe i forhold til hvad hun har gjort i A.P. Møller-Mærsk, Anette Petersen fra InVirke for hendes evne til finde de rigtige løsninger på kundernes kommunikationsudfordringer og Steen Vallentin fra CBS for hans suveræne teoretiske overblik, som i den grad får en praktiker til at føle, at man har så meget at lære!

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

13.11.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Ny vejledning om ESG-rapportering for koncerner

13.11.2024Valified

Sponseret

Valified lancerer frivillig ESG-rapportering for SMV’er i samarbejde med EU’s ESG-standard

11.11.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til den dobbelte væsentlighedsanalyse og styrk din ESG-rapportering

11.11.2024FSR - danske revisorer

Sponseret

Ny dansk oversættelse af ESRS

08.11.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Det bæredygtige rapporteringsspor fortsætter: Tilmeld dig webinarer om ESRS’erne

08.11.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V