Min vej til CSR-jobbet: Christina Anderskov, Bestnet
En karriere som CSR-professionel kræver en solid faglig ballast, mener Christina Anderskov, der er CSR-manager i Bestnet. Hun har selv gennemført en international CSR-uddannelse.
Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Jeg har en master i antropologi og en international master i ansvarlig ledelse. I kombination med internationalt udviklingsarbejde har de to uddannelser givet mig en god forståelse for de problemstillinger, som udviklingslande og BRIC-lande slås med. Jeg er særligt interesseret i at skabe forretningstransformation, hvor CSR ikke bare er et add-on, men en integreret del af forretningen, så CSR både bliver socialt, miljømæssigt og ikke mindst økonomisk bæredygtigt.
Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Bahare Haghshenas, Deloitte
Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Jeg tænder på at gøre gode projekter, produkter, organisationer og menneskelige levevilkår bedre. Koblingen mellem social innovation, forretningstransformation og
Christina Anderskov
Tidligere ansættelser - udvalgte:
Assistant Manager for Deloitte 2010-2011. Konsulent i Red Barnet i 2010. Klimaprojektleder COP15 for Københavns Kommune 2008-2010. Deputy teamleader i Georgien for Verdensbanken 2007. Projektmanager i Sri Lanka for Røde Kors i 2006
Uddannelse:
Master i Ansvarlig Ledelse (CSR) fra Steinbeis Universitetet 2012, CSR-kursus fra CBS SIMI i 2010, Master i antropologi fra Aarhus Universitet i 2004
forretningsudvikling er et virkeligt interessant arbejdsområde. Jeg vil gerne løse nogle af problemerne i verden ved at angribe problemstillingen forretningsmæssigt. NGO’er, FN-organisationer og så videre er jo konstant afhængige af private donationer og offentlige tilskud, hvilket ikke er økonomisk bæredygtigt. Kan man gøre det til en profitskabende forretning at løse klimaudfordringerne, bekæmpe malaria eller for eksempel skabe banksystemer til verdens fattigste, tror jeg på, at vi kan skabe reelle forandringer i verden.
Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Helt konkret har jeg som en af de få i Danmark investeret i at tage en international lederuddannelse i CSR. Desuden har jeg et omfattende netværk både i Danmark og internationalt. Dertil er jeg aktiv på de sociale medier og er specialist i branding via LinkedIn.
Læs også: Min vej til CSR-jobbet: Francesco Navarrini, Grundfos
Bestnet
Bestnet udvikler og afsætter produkter, der enten forbedrer eller redder liv i udviklings- og BRIC-landene. Hovedproduktet er det WHO-anbefalede myggenet Netprotect®. Bestnets målsætning er, at kerneforretningen skal bidrage til at skabe bæredygtig udvikling og understøtte opfyldelsen af FN’s Millenium Development Goals.
Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
Det er vigtigt at have en faglig ballast i form af en relevant uddannelse, erhvervsmæssig erfaring og et godt netværk. CSR-feltet er et svært felt, fordi det er et udefineret felt med mange holdninger og etiske spørgsmål. Derfor er det godt med nogle år på bagen, før man begynder at arbejde med det. Man skal kunne formulere en CSR-vision og få ledelsen med i et samarbejde om den.
Hvem er dit forbillede i CSR-branchen?
Teoretisk set er det Dr. Wayne Visser fra tænketanken CSR International. Han er kritisk over for den nuværende tilgang til CSR, og han synes ikke, at CSR er integreret nok i virksomhederne – at CSR nærmere er et add-on. Man skal tænke CSR ind i alt og ikke bare som løsrevne projekter, hvis det skal kunne ses på bundlinjen.