31.08.2017  |  Samfund

Nasdaq lancerer pilotprojekt for ESG-rapportering

Børshandelsselskabet Nasdaq har lanceret et pilotprogram for ESG-rapportering, der skal gavne de nordiske og baltiske markeder.

Nasdaqs nordiske og baltiske børser har lanceret et pilotprojekt, der skal sikre bedre rapportering inden for ESG (economic, social og governance), skriver Euroinvestor.

Pilotprojektet blev lanceret tidligere på ugen under bæredygtighedsarrangementet ESG Integration Summit i Stockholm. I den forbindelse udtalte Evan Harvey, Nasdaqs globale chef for bæredygtighed:

“Pilotprogrammet kører i et år med start 1. september, og vil have plads til 10-16 selskaber af varierende størrelse, hjemland og børssektor. Nasdaq vil derefter indsamle erfaringerne fra de deltagende selskaber, producere en rapport og offentliggøre konklusionerne. Selskaberne, som deltager i pilotprojektet, bliver Nasdaqs nøglepartnere i udviklingen af en intelligent og effektiv ESG-rapporteringspraksis”.

Læs også: Rapportering skal give respekt

Pilotprojektet går ud på at støtte Nasdaqs børser i Stockholm, Helsinki, København, Island, Tallinn, Riga og Vilnius med en frivillig guide-portal, ESG Reporting Guide, der både er målrettet enkelte virksomheder og investorer.

“For at understøtte markederne i at opnå bedre og mere bredt funderet ESG-rapportering, og derved skabe bedre og mere transparente markeder, bad vi børsnoterede selskaber, investorer og andre markedsdeltagere om at give os tilbagemeldinger på vores ESG-rapporteringsguide”, fortæller adm. direktør på fondsbørsen Nasdaq Copenhagen, Nikolaj Kosakewitsch. Han fortsætter:  

”Frivillig deltagelse har været en central del af de fremskridt, der indtil videre er sket, og vi opfordrer nu børsnoterede selskaber i Norden og de baltiske lande til at begynde at anvende ESG-rapporteringsguiden og melde deres erfaringer tilbage til os ”, siger Nikolaj Kosakewitsch.  

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere