06.12.2017  |  Samfund

NGO begærer om konkurs efter mistanke om svindel

NGO’en Clean Clothes Campaign har begæret sig selv konkurs efter manglende dokumentation for brug af Danida-midler.

Bestyrelsen i den lille, danske NGO Clean Clothes Campaign besluttede i sidste uge at erklære sig selv konkurs, skriver Altinget.dk.

Det sker efter NGO’en den seneste tid har været mistænkt for svindel med midler fra Danidas CSR-pulje, grundet manglende dokumentation for hvordan nogle af pengene er blevet brugt:

"Der er adskillige hundrede tusinde kroner, som vi ikke kan redegøre for. Og vi kan ikke få adgang til de nødvendige bilag, så vi kan komme videre. Derfor har vi nu besluttet, at det ikke giver mening at fortsætte”, siger Clean Clothes Campaigns bestyrelsesformand, Magnus Nielsen, til Altinget.dk.

Læs også: Kursskifte: Bestseller offentliggør leverandører i 2017

Midlerne fra Danida blev bevilliget i 2013, og da en ny bestyrelse med Magnus Nielsen i spidsen kom til i april i år, kunne man altså ikke få indsigt i, hvordan alle pengene var blevet brugt. Den manglende dokumentation betyder, at man ikke kan få 2016-regnskabet revideret, og samtidig har foreningens revisor trukket revideringen af 2015-regnskabet tilbage.

Derfor ser Magnus Nielsen nu ingen anden udvej end konkurs:

"Det er utrolig trist, at det er kommet her til, men vi har også et bestyrelsesansvar at leve op til, så vi ser ikke anden udvej end at begære os selv konkurs”, siger bestyrelsesformanden til Altinget.dk. Han tilføjer:

"Vi har i årevis holdt andre i ørerne, og så kan vi ikke engang holde styr på vores egen butik. Det synes jeg i virkeligheden er pinligt”.

Læs også: Rapport: Der mangler stadig transparens i tøjindustrien

Udenrigsministeriet oplyser i et notat, at der er taget disciplinære skridt mod en tidligere medarbejder i Clean Clothes Campaign. Samtidig oplyser den afgående bestyrelse, at man har overdraget sagen til politiet.

-CHM 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere