25.02.2021  |  Samfund

Ngo'er kritiserer regeringen for manglende handling på klimafronten

Vi kan ikke kke udskyde de svære indsatser til senere, lyder det fra blandt andre Danmarks Naturfredningsforening.

14 danske ngo’er har sammen forfattet et notat, der kritiserer regeringen for manglende handling på klimafronten.

Det skriver Dagbladet Information.

"Danmark er ikke på vej mod en 70 procent reduktion i 2030. Folketinget har med de nuværende aftaler og forlig optimistisk set sandsynliggjort en tredjedel af reduktionerne i 2030", hedder det i det fælles notat fra organisationerne, der blandt andet tæller Danmarks Naturfredningsforening, WWF Verdensnaturfonden, Rådet for Grøn Omstilling, Greenpeace, Klimabevægelsen og Vedvarende Energi.

Greenpeace mener at "regeringen i alt for høj grad satser på "højst usikre" teknologiske løsninger frem for konkrete CO2-reduktioner her og nu".

Danmarks mål om en 70 procent CO2-reduktion senest i 2030 kan ikke realiseres med den nuværende indsats, mener ngo-gruppen.

Læs også: Landbruget splittet i spørgsmålet om grønne afgifter

”Det er fuldstændig afgørende, at vi leverer flere reduktioner her og nu og ikke udskyder de svære indsatser til senere og til nogle teknologiske løsninger, som slet ikke eksisterer i dag”, udtaler Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Fredag skal Klimarådet vurdere, om klimalovens mål kan nås med de nuværende tiltag. Vurderes det ikke muligt, så skal klimaminister Dan Jørgensen (S) fremlægge nye initiativer, der sikrer, at målet faktisk kan nås.

Klimaministeren afviser kritikken. Han kalder det et "objektivt forkert udsagn", at Danmark ikke skulle være godt på vej mod 70-procentsreduktion i 2030.

Dan Jørgensen påpeger, at regeringen i det seneste år har lavet "en lang række historiske aftaler" såsom klimaloven, energiøerne og aflysningen af ny oliejagt i Nordsøen.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere