16.03.2016  |  Strategi & ledelse

Ni Cradle to Cradle-certificeringer til Egetæpper

Sammen med Vugge til Vugge Danmark har Egetæpper gennemført et omfattende Cradle to Cradle-certificeringsforløb, der i sidste uge resulterede i ni nye certifikater til tæppeproducenten.

Trekvart års arbejde blev afsluttet torsdag d. 10. marts afsluttet med, at tæppeproducenten Egetæpper modtog ni nye Cradle to Cradle-certificeringer, der omfatter i alt 34 forskellige produkter. Certificeringerne er et resultat af et samarbejde med Vugge til Vugge Danmark og betyder, at stort set hele virksomhedens sortiment nu er certificeret.

Læs også: Troldtekt: Cradle to Cradle giver os den rigtige dokumentation

Processen har bestemt ikke været uden udfordringer, men hos Egetæpper tror man på de langsigtede fordele.

“Cradle to Cradle er et vigtigt bidrag til den profil, vi har som en ansvarlig CSR-virksomhed i branchen, og det er helt i tråd med de værdier, vi selv tror på. Samtidig kan vi se, at mange kunder og interessenter i stigende grad stiller krav til miljøet, når de vælger leverandører. Vi tror på, at det også fremadrettet vil være et konkurrenceparameter”, siger CEO, Svend Aage Færch Nielsen, i en pressemeddelelse.

I alt har de to samarbejdspartnere indhentet oplysninger om 115 materialer fra 49 leverandører. De var imidlertid ikke alle sammen lige villige til at afgive opskrifterne på deres produkter, hvilket betød, at Vugge til Vugge ofte var i direkte dialog med leverandørerne og i flere tilfælde indgik ’non disclosure agreements’ for at få oplysningerne i hus uden om Egetæpper, forklarer CSR Manager Jan Ladefoged.

Mere arbejde i vente
”Det har været en hård proces, men takket være Vugge til Vugges ihærdighed, lykkedes det at komme i mål til tiden. Vi havde store ambitioner, som vi udvidede undervejs, fordi vi kunne se en fordel i at samle arbejdet. Mange råvarer indgår i flere af vores tæpper, så ved at gruppere dem og få dem alle certificeret i samme omgang, kunne vi spare senere gentagelser”, siger han.

Som et led i certificeringen skal produkter og produktion løbende forbedres, hvilket skal være med til at sikre et fortsat højt niveau og kontrol med råmaterialerne i forsyningskæden. Derudover arbejder Egetæpper videre med, i samarbejde med Vugge til Vugge, at implementere en egentlig Cradle to Cradle-forretningsstrategi. Begge dele kommer til at koste ressourcer, men det er man klar på.

Læs også: EU lancerer ny plan for cirkulær økonomi

”Det kræver en god dialog med leverandørerne, for nogle af dem tror ikke på, de kan finde sundere alternativer til indholdet i deres produkter. Men det skal de”, siger Jan Ladefoged.

For sit arbejde med bl.a. Cradle to Cradle fik Egetæpper sidste år tildelt CSR Strategy Prize ved CSR Awards i Vejle.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere