Non-profitordning udvikler beregner forud for producentansvar

Grundet omkostningsusikkerheder har Emballageretur udviklet et prisværktøj, som kan give virksomheder klarhed over, hvad det kommende producentansvar kommer til at koste.

"Med Prisindikatoren giver vi nu vores medlemmer mulighed for at få et fingerpraj om, hvad producentansvaret for emballage potentielt kan komme til at betyde for dem i kroner og ører,” mener Morten Harboe-Jepsen. Foto: Emballageretur..

28.09.2023

CSR.dk

Fra 1. januar 2025 får 41.000 virksomheder selv ansvaret for, at deres produkters emballage kommer ud af affaldsstrømmen og bliver genbrugt eller genanvendt.

Men allerede fra januar 2024 skal man som virksomhed registrere sig hos myndighederne, og hvor meget emballage man forventer at have i det efterfølgende kalenderår, altså 2025.

Læs også: Frankrig tager stort opgør med engangsemballage

Og det er ikke helt klart hos de fleste virksomheder. Derfor har Emballageretur udviklet ’Prisindikatoren’ – et onlineværktøj, som ud fra de nuværende omkostningsforventninger kan give den enkelte virksomhed en idé om, hvor meget de kan komme til at skulle betale i 2025.

Det estimeres, at i alt 1,1 millioner tons emballage vil være omfattet af producentansvaret, og det kommer til at koste de berørte virksomheder 2,35 milliarder kroner om året.

”Hvad koster det? Det er nok det hyppigst stillede spørgsmål, når virksomheder kontakter os. Med Prisindikatoren giver vi nu vores medlemmer mulighed for at få et fingerpraj om, hvad producentansvaret for emballage potentielt kan komme til at betyde for dem i kroner og ører,” siger Morten Harboe-Jepsen, direktør i Emballageretur.

Det eneste, virksomheder skal bruge, er information omkring ens emballagesammensætning og mængden af den. Her er der tre typer emballage, som man skal tage højde for:

1. Salgsemballage.
2. Sekundær emballage, hvilket til sige produkters yderligere indpakning.
3. Transportemballage, eksempelvis paller.

Læs også: Halm, hamp og tang. Der er ingen grænser for fremtidens emballagematerialer

Håbet er, at indikatoren kan motivere virksomheder til at vælge eller designe emballage af mere bæredygtige materialer, og også det kan virksomhederne beregne i Emballagereturs værktøj.

Værktøjet er realiseret med data fra en rapport af Cowi, som Miljøstyrelsen har udarbejdet.

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V