17.10.2022  |  Supply chain

Halm, hamp og tang. Der er ingen grænser for fremtidens emballagematerialer

DS Smith vil lede overgangen til cirkulær økonomi indenfor emballage. Derfor tester virksomheden nye og innovative materialer, som kan bruges i fremstillingen af papir og emballage.

DS Smith afsætter 870 millioner kroner til et nyt udviklings- og innovationsprogram. På den måde vil den internationale emballageproducent arbejde sig tættere på at opnå en cirkulær økonomi, fordi flere typer af fibre og råvarer kommer i spil til fremstillingen af emballage.

DS Smith udforsker brugen af ​​etårige planter som blomsten tusindfryd, hamp eller elefantgræs samt landbrugsaffald i forhold til deres fiberegenskaber og potentiale til papirproduktion. De ser umiddelbart ud til at kræve betydelig mindre energi (50 procent) og vand (95 procent) at producere end nogle af de traditionelle råvarer, der bliver brugt til papirfremstilling.

Samtidig har virksomheden gennemført emballageindustriens første forsøg med at undersøge, hvordan tang kan bruges som råvare til karton, papirindpakning og papbakker for på den måde at kunne fjerne plastik fra al emballage.

Læs også: Med restuld sætter Woola skub i Danmarks grønne emballagemarked

”Ud over at se på hvordan vi optimerer de kendte genbrugspapirfibre, som vi allerede bruger, er der udsigt til at kunne bruge andre råvarer såsom elefantgræs, hamp, landbrugsaffald og tang i den næste generation af emballageløsninger. Det er alt sammen en del af vores mål om at få mest muligt ud af hver eneste fiber, vi bruger inden 2030,” siger Thomas Ferge, der er Paper and Board Development Director hos DS Smith, i en pressemeddelelse

Som en del af DS Smiths ”Now and Next” bæredygtighedsstrategi har virksomheden en ambition om at optimere fiberanvendelsen i alle nye emballageløsninger inden 2030.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere