17.10.2022 | Supply chain
Halm, hamp og tang. Der er ingen grænser for fremtidens emballagematerialer
DS Smith vil lede overgangen til cirkulær økonomi indenfor emballage. Derfor tester virksomheden nye og innovative materialer, som kan bruges i fremstillingen af papir og emballage.
Nogle af de råvarer, der bliver testet som mulige emballagematerialer, er halm, tusindfryd, hamp, kakaoskaller og tang. Foto: DS Smith
DS Smith afsætter 870 millioner kroner til et nyt udviklings- og innovationsprogram. På den måde vil den internationale emballageproducent arbejde sig tættere på at opnå en cirkulær økonomi, fordi flere typer af fibre og råvarer kommer i spil til fremstillingen af emballage.
DS Smith udforsker brugen af etårige planter som blomsten tusindfryd, hamp eller elefantgræs samt landbrugsaffald i forhold til deres fiberegenskaber og potentiale til papirproduktion. De ser umiddelbart ud til at kræve betydelig mindre energi (50 procent) og vand (95 procent) at producere end nogle af de traditionelle råvarer, der bliver brugt til papirfremstilling.
Samtidig har virksomheden gennemført emballageindustriens første forsøg med at undersøge, hvordan tang kan bruges som råvare til karton, papirindpakning og papbakker for på den måde at kunne fjerne plastik fra al emballage.
Læs også: Med restuld sætter Woola skub i Danmarks grønne emballagemarked
”Ud over at se på hvordan vi optimerer de kendte genbrugspapirfibre, som vi allerede bruger, er der udsigt til at kunne bruge andre råvarer såsom elefantgræs, hamp, landbrugsaffald og tang i den næste generation af emballageløsninger. Det er alt sammen en del af vores mål om at få mest muligt ud af hver eneste fiber, vi bruger inden 2030,” siger Thomas Ferge, der er Paper and Board Development Director hos DS Smith, i en pressemeddelelse
Som en del af DS Smiths ”Now and Next” bæredygtighedsstrategi har virksomheden en ambition om at optimere fiberanvendelsen i alle nye emballageløsninger inden 2030.
- KCP
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Klima, miljø og energi

Danfoss: Strategisk fejl ikke at fokusere på energieffektivitet
Hvis vi ved præcis, hvordan man reducerer sit energiforbrug, hvorfor gør vi så ikke mere af det? Det undrer man sig over i Danfoss.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Vi producerer affald som stort set ingen andre – men nu skal der samles op
Danmark og danskere er med helt i top på mange lister, og som regel for det gode. Men ikke altid, for vi er også med helt fremme over dem, som producerer mest affald og har det største ressourcetræk på kloden.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.
Klima, miljø og energi

Green Power Denmark: Få kommuner giver plads til solceller og vindmøller
Hovedparten af alle nye vindmøller og solceller er blevet stillet op i fem kommuner. Det er et problem, mener Green Power Denmark.