Halm, hamp og tang. Der er ingen grænser for fremtidens emballagematerialer

DS Smith vil lede overgangen til cirkulær økonomi indenfor emballage. Derfor tester virksomheden nye og innovative materialer, som kan bruges i fremstillingen af papir og emballage.

Nogle af de råvarer, der bliver testet som mulige emballagematerialer, er halm, tusindfryd, hamp, kakaoskaller og tang. Foto: DS Smith .

17.10.2022

CSR.dk

DS Smith afsætter 870 millioner kroner til et nyt udviklings- og innovationsprogram. På den måde vil den internationale emballageproducent arbejde sig tættere på at opnå en cirkulær økonomi, fordi flere typer af fibre og råvarer kommer i spil til fremstillingen af emballage.

DS Smith udforsker brugen af ​​etårige planter som blomsten tusindfryd, hamp eller elefantgræs samt landbrugsaffald i forhold til deres fiberegenskaber og potentiale til papirproduktion. De ser umiddelbart ud til at kræve betydelig mindre energi (50 procent) og vand (95 procent) at producere end nogle af de traditionelle råvarer, der bliver brugt til papirfremstilling.

Samtidig har virksomheden gennemført emballageindustriens første forsøg med at undersøge, hvordan tang kan bruges som råvare til karton, papirindpakning og papbakker for på den måde at kunne fjerne plastik fra al emballage.

Læs også: Med restuld sætter Woola skub i Danmarks grønne emballagemarked

”Ud over at se på hvordan vi optimerer de kendte genbrugspapirfibre, som vi allerede bruger, er der udsigt til at kunne bruge andre råvarer såsom elefantgræs, hamp, landbrugsaffald og tang i den næste generation af emballageløsninger. Det er alt sammen en del af vores mål om at få mest muligt ud af hver eneste fiber, vi bruger inden 2030,” siger Thomas Ferge, der er Paper and Board Development Director hos DS Smith, i en pressemeddelelse

Som en del af DS Smiths ”Now and Next” bæredygtighedsstrategi har virksomheden en ambition om at optimere fiberanvendelsen i alle nye emballageløsninger inden 2030.

- KCP

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

14.11.2024CSR.dk

Globale fragtkunder vil skabe grønne shipping-løsninger

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

07.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Indkøbsafdelingen kan udgøre en alvorlig forretningsrisiko

05.11.2024Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass Group bliver medlem af ONE\THIRD: Sammen om en grønnere værdikæde

04.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads udvider sit bæredygtighedstilbud med REACT

01.11.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Daka ReFood åbner fabrik på Sjælland

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V