17.10.2022 | Supply chain
Halm, hamp og tang. Der er ingen grænser for fremtidens emballagematerialer
DS Smith vil lede overgangen til cirkulær økonomi indenfor emballage. Derfor tester virksomheden nye og innovative materialer, som kan bruges i fremstillingen af papir og emballage.
Nogle af de råvarer, der bliver testet som mulige emballagematerialer, er halm, tusindfryd, hamp, kakaoskaller og tang. Foto: DS Smith
DS Smith afsætter 870 millioner kroner til et nyt udviklings- og innovationsprogram. På den måde vil den internationale emballageproducent arbejde sig tættere på at opnå en cirkulær økonomi, fordi flere typer af fibre og råvarer kommer i spil til fremstillingen af emballage.
DS Smith udforsker brugen af etårige planter som blomsten tusindfryd, hamp eller elefantgræs samt landbrugsaffald i forhold til deres fiberegenskaber og potentiale til papirproduktion. De ser umiddelbart ud til at kræve betydelig mindre energi (50 procent) og vand (95 procent) at producere end nogle af de traditionelle råvarer, der bliver brugt til papirfremstilling.
Samtidig har virksomheden gennemført emballageindustriens første forsøg med at undersøge, hvordan tang kan bruges som råvare til karton, papirindpakning og papbakker for på den måde at kunne fjerne plastik fra al emballage.
Læs også: Med restuld sætter Woola skub i Danmarks grønne emballagemarked
”Ud over at se på hvordan vi optimerer de kendte genbrugspapirfibre, som vi allerede bruger, er der udsigt til at kunne bruge andre råvarer såsom elefantgræs, hamp, landbrugsaffald og tang i den næste generation af emballageløsninger. Det er alt sammen en del af vores mål om at få mest muligt ud af hver eneste fiber, vi bruger inden 2030,” siger Thomas Ferge, der er Paper and Board Development Director hos DS Smith, i en pressemeddelelse
Som en del af DS Smiths ”Now and Next” bæredygtighedsstrategi har virksomheden en ambition om at optimere fiberanvendelsen i alle nye emballageløsninger inden 2030.
- KCP
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.