28.04.2015  |  Kommunikation

Nordisk mode skal være mest bæredygtig

De nordiske miljøministre vil gøre nordisk mode førende inden for bæredygtigt design, forbrug og produktion.

Nordens mode og tekstil skal være kendt som verdens mest bæredygtige. Det er visionen i en ny nordisk tekstilhandlingsplan, som miljøminister Kirsten Brosbøl har taget initiativ til.

Læs også: Bæredygtighed skal sikre dansk mode

De nordiske miljøministres fælles vision for 2050 er, at mode og tekstiler skal indgå i en cirkulær økonomi, hvor produkternes levetid forlænges og tekstilfibrene genbruges igen og igen.

”Vi deler et fokus på miljø, social ansvarlighed og grøn vækst med vores nordiske naboer, og nu vil vi sammen trække mode- og tekstilbranchen i en grønnere retning”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Slem forurening
Mode- og tekstilbranchen er en af de mest forurenende industrier i verden, der påvirker både miljø og arbejdsmiljø med et kæmpe forbrug af vand, energi, kemikalier og sprøjtemidler.

Og det er netop disse udfordringer, som handlingsplanen skal gøre op med.

Læs også: Ny diplomuddannelse i bæredygtig mode

Handlingsplanen, der indeholder konkrete initiativer med fokus på design, produktion, forbrug og genbrug, er det første skridt på vejen mod visionen. De konkrete initiativer i handlingsplanen afsluttes i 2017.

Handlingsplanen er et initiativ under det danske formandskab for Nordisk Ministerråd.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere