19.12.2014  |  Kommunikation

NorthSide nomineret til europæisk miljøpris

Den aarhusianske musikfestival NorthSide er blandt de fem nominerede til The Green Operations Award, der bliver uddelt af European Festival Awards.

Musikfestivalen NorthSide, der bliver afholdt i Aarhus, er nomineret til den europæiske miljøpris The Green Operations Award. NorthSide kæmper mod fire andre europæiske festivaler om at vinde miljøprisen, der bliver uddelt af European Festival Awards. Det skriver NorthSide på sin hjemmeside.

Læs også: H&M indtager Roskilde Festival i bæredygtighedens navn

Miljøprisen, der bliver givet til de bedste og mest progressive festivaler, er med til at belyse de festivaler, der tænker på miljøhensyn og bæredygtighed.

European Festival Awards har uddelt prisen siden 2009. Den er tidligere gået til festivaler i Sverige og Norge, men prisen har endnu ikke været i danske hænder. Men det kan den Aarhusianske festival måske ændre på.

”Vi var allerede ret stolte over bare at være kommet med på juryens shortlist (der bestod af 15 festivaler, red.). Så at vi nu er blandt de fem nominerede, der rent faktisk kan vinde dette års Green Operations Award, er helt vildt. Vi er klart den yngste festival i feltet, så det er et meget stort klap på skulderen, at der efter så få år allerede er folk rundt om i Europa, der vil belønne os for vores hårde arbejde med affaldssortering, genanvendelse og fokus på økologi og grøn transport”, siger talsmand for NorthSide John Fogde til northSide.dk.

Han håber, at NorthSide inden længe kan vinde en Green Operations Award, der kan stå side om side med prisen A Greener Festival Award, som NorthSide vandt tidligere på året.

Læs også: Roskilde Festival er et mekka for bæredygtige løsninger

Prisen bliver uddelt af European Festival Awards til et awardshow under Eurosonic Festival i Groningen i Holland 14. januar.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere