19.04.2023  |  Strategi & ledelse

Ny alliance skal sætte fart på erhvervslivets grønne og digitale omstilling

Dansk Erhverv samler virksomheder og organisationer til en fælles og forstærket indsats for at indfri potentialet i anvendelse af digitale løsninger til grøn omstilling og danner 'Alliancen for Digital og Grøn Omstilling'.

Erhvervslivet har de seneste år efterlyst en samlet og styrket indsats for de digitale klimateknologier, der fx kan reducere energiforbruget i bygninger og effektivisere energinettet ved hjælp af censorer, IoT og dataanalyse.

Det har affødt gode klimatiltag, men Danmark ligger stadig helt i bund i EU i anvendelsen af digitale teknologier til grøn omstilling.

Læs også: Ny klimaalliance skal give kommunerne en hjælpende hånd i den grønne omstilling

Det mener Dansk Erhverv, der sammen med TDC NET, Viegand Maagøe, IBM Danmark, KMD, Norlys og Atea har valgt at oprette ’Alliancen for Digital og Grøn Omstilling’.

Alliancen har til formål at udarbejde en række anbefalinger og løsninger, som regeringen kan bruge.

Det handler blandt andet om at finde digitale teknologier med det største klimapotentiale, metoder til implementering af løsningerne i relevante sektorer og forbedring af rammebetingelser, der skal være til stede for at opnå grøn, digital omstilling.

Og det glæder digitaliseringsminister Marie Bjerre, der mener, at danske virksomheder har stort potentiale for at udvikle løsninger, der kan gavne erhvervslivets grønne profil.

Læs også: International alliance vil udfase fossile lastbiler fra 2035

”Flere og flere virksomheder bruger digitale løsninger til at sætte skub på den grønne omstilling, ligesom vi ser flere eksempler på, at grønne tiltag skaber nye behov for at digitalisere virksomhederne. Det er godt nyt for både bundlinje og bæredygtighed. Derfor er jeg også glad for den nye alliance, og jeg ser frem til dialogen om, hvordan vi sammen kan sætte fart på den grønne og digitale omstilling,” siger hun i en pressemeddelelse.

Alliancen er desuden åben for alle virksomheder og relevante interessenter, der har interesse i og arbejder med krydsfeltet mellem digitalisering og grøn omstilling.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere