10.06.2021 | Menneskerettigheder
Ny brochure kortlægger pandemiens sociale & økonomiske slagside for kvinder i den private sektor
Indhold fra partner Hvad er dette?
Ny brochure belyser en lang række af de problemstillinger, som COVID-19 skaber i den private sektor - særligt kvinders sundhed, ligestilling og adgang til anstændigt arbejde er under pres
Sex & Samfund og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) har udviklet en ny brochure, der kaster lys over, hvordan kvinder og piger påvirkes uforholdsmæssigt meget af pandemiens sociale og økonomiske konsekvenser.
Verden over har COVID-19 pandemien påvirket globale markeder og afbrudt forsyningskæder. Langt ind i 2021 fortsætter pandemien med at sætte sundhedssystemer under pres, føre til arbejdsløshed og tab af levegrundlag. Som følge heraf forventes den globale økonomi at skrumpe ind, alt imens antallet af mennesker, som lever i ekstrem fattigdom forventes at stige med godt og vel 96 millioner alene i 2021.
Desværre er effekterne af en krise aldrig kønsneutrale. Kvinder og piger påvirkes i højere grad end mænd og drenge på grund af pandemiens sociale og økonomiske følger. COVID-19 forstærker eksisterende magthierarkier og ulighed og afslører samtidig sårbarheder i økonomiske, sociale og politiske systemer, som kun forværrer effekterne af pandemien. Indsatser der søsættes for at forhindre spredningen af COVID-19 kan have en negativ indvirkning på kvinders beskæftigelse, levevilkår og sundhed såvel pigers adgang til uddannelse – særligt i udviklingslande.
Ny Brochure om COVIDs kønsmæssige konsekvenser
Sex og Samfund og IFU har udarbejdet brochuren, COVID-19’s Gendered Impacts on the Private Sector, for at kaste lys over en række af de problemstillinger, som COVID-19 skaber i den private sektor, herunder de kønsmæssige konsekvenser og risici.
Brochuren er målrettet investeringsrådgivere, virksomhedsejere samt HR-ledere i virksomheder og har til formål at øge deres opmærksomhed på arbejdsrelateret risici, som blandt andet knytter sig til moderne slaveri, sexchikane og kønsbaseret vold, kvinders sundhed, ubetalt omsorgsarbejde, adgang til vand, sanitet og hygiejne mm.
Samfund

6 anbefalinger til at fremme samtykkekultur på ungdomsuddannelserne
Ungdomsuddannelserne udgør en vigtig arena, hvor unge afprøver grænser og gør sig erfaringer med deres seksualitet både alene og sammen – og måske for første gang.
Indhold fra partner
Samfund

Dansk Industri og Sex & Samfund samarbejder om Covid-19 indsats i Østafrika
Covid-19 har ført til sygdom og dødsfald i hele verden – også i Østafrika, hvor DI og Sex & Samfund samarbejder med erhvervslivet. Sammen har vi udviklet en Covid-19 indsats for at forebygge sygdom og sexchikane på arbejdspladser i østafrika.
Indhold fra partner
Samfund

Uge 6 2022: Uge Sex med samtykke
Børn og unge skal i højere grad lære at mærke, forstå og respektere egne og andres grænser. Derfor er samtykke på skoleskemaet, når det ringer ind til årets Uge Sex mandag den 7. februar. Mange unge har nemlig svært ved at afkode og kommunikere grænser, når det kommer til sex, viser en ny undersøgelse fra Sex & Samfund.
Indhold fra partner
Samfund

Vil du styrke din konkurrenceevne? Så gør ligestilling og sundhed til en strategisk prioritet
200 år. Så lang tid vil det tage at opnå ligestilling. Ved at prioritere sundhed & ligestilling på arbejdspladsen kan virksomheder være med til at accelerere udvikling- for medarbejdere & bundlinje. Se filmen & bliv klogere på hvorfor du bør være med.
Indhold fra partner
Samfund

Ny rapport fra Sex & Samfund sætter fokus på forventninger til køn
I den tematiske rapport "Lige Køn Leger Bedst" har Sex & Samfund undersøgt hvordan forventninger til køn påvirker os gennem hele livet. Det er samtidig fokus for Uge Sex 2021.
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

Ligestilling og sundhed er must-win battles i erhvervslivet. Ny guideline viser vejen
Sex & Samfund har lanceret et nyt værktøj, som trin for trin vejleder virksomheder i, hvordan de kan styrke ligestilling og sundhed - og dermed også deres konkurrenceevne.
Indhold fra partner