10.06.2021  |  Menneskerettigheder

Ny brochure kortlægger pandemiens sociale & økonomiske slagside for kvinder i den private sektor

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ny brochure belyser en lang række af de problemstillinger, som COVID-19 skaber i den private sektor - særligt kvinders sundhed, ligestilling og adgang til anstændigt arbejde er under pres

Sex & Samfund og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) har udviklet en ny brochure, der kaster lys over, hvordan kvinder og piger påvirkes uforholdsmæssigt meget af pandemiens sociale og økonomiske konsekvenser.

Verden over har COVID-19 pandemien påvirket globale markeder og afbrudt forsyningskæder. Langt ind i 2021 fortsætter pandemien med at sætte sundhedssystemer under pres, føre til arbejdsløshed og tab af levegrundlag. Som følge heraf forventes den globale økonomi at skrumpe ind, alt imens antallet af mennesker, som lever i ekstrem fattigdom forventes at stige med godt og vel 96 millioner alene i 2021.

Desværre er effekterne af en krise aldrig kønsneutrale. Kvinder og piger påvirkes i højere grad end mænd og drenge på grund af pandemiens sociale og økonomiske følger. COVID-19 forstærker eksisterende magthierarkier og ulighed og afslører samtidig sårbarheder i økonomiske, sociale og politiske systemer, som kun forværrer effekterne af pandemien. Indsatser der søsættes for at forhindre spredningen af COVID-19 kan have en negativ indvirkning på kvinders beskæftigelse, levevilkår og sundhed såvel pigers adgang til uddannelse – særligt i udviklingslande.

Ny Brochure om COVIDs kønsmæssige konsekvenser
Sex og Samfund og IFU har udarbejdet brochuren, COVID-19’s Gendered Impacts on the Private Sector, for at kaste lys over en række af de problemstillinger, som COVID-19 skaber i den private sektor, herunder de kønsmæssige konsekvenser og risici.

Brochuren er målrettet investeringsrådgivere, virksomhedsejere samt HR-ledere i virksomheder og har til formål at øge deres opmærksomhed på arbejdsrelateret risici, som blandt andet knytter sig til moderne slaveri, sexchikane og kønsbaseret vold, kvinders sundhed, ubetalt omsorgsarbejde, adgang til vand, sanitet og hygiejne mm. 

Mere fra Sex & Samfund

Sex & Samfund

https://sexogsamfund.dk/erhvervssamarbejde

Sex & Samfund kæmper for at fremme sundhed, rettigheder og ligestilling i forhold til krop, køn, seksualitet, graviditet og fødsel både i Danmark og internationalt. Vi er medlem af en globalt omspændende føderation, International Planned Parenthood Federation (IPPF), og samarbejder med lokale partnerorganisationer i de lande, hvor vi arbejder. Vores tilga…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere