14.01.2016  |  Klima, miljø og energi

Ny guide til bæredygtige events

En ny bæredygtighedsmodel skal hjælpe arrangører verden over med at gøre deres events bæredygtige.

En ny guide skal give kulturarrangører gratis hjælp til at gøre deres events mere bæredygtige.

Hjælpen kommer fra Aarhus Sustainability Model, som rådgivningsvirksomheden WorldPerfect har udviklet sammen med Samsø Energiakademi og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Modellen giver gode råd inden for fire hovedområder; Mad & Drikke, Drift & Mobilitet, Arkitektur & Rammer samt Adfærd & Kommunikation. Det skriver DR Viden.

Læs også: NorthSide: Bæredygtighed er en merværdi for gæsterne

Guiden giver en trin-for-trin beskrivelse af, hvordan man kan gøre sit event mere bæredygtigt. Gradvist, så alle kan følge med. 

”Vores model lægger op til en proces, hvor man ikke går ind og laver 50 initiativer det første år. Det er en trappemodel, så vi starter med de lavthængende frugter, og så sætter vi ambitionsniveauet op over et par år. På den måde kan vi få aktørerne til at rykke sig ret hurtigt på kort tid", siger Martin Thim til DR Viden.

Guiden, der både er lavet på dansk og engelsk, henvender sig både til små og store kulturarrangører verden over og er udarbejdet i forbindelse med, at ti store kulturarrangører i Østjylland skal have hjælp til at føre deres events i en bæredygtig retning i 2017.

Læs også: Virksomheder: Roskilde Festival er et vigtigt bæredygtighedslaboratorium

WorldPerfect har i samarbejde med den aarhusianske musikfestival NorthSide tidligere udarbejdet en bæredygtig handleplan, og det er med udgangspunkt i den, at øvrige kulturarrangører kan lade sig inspirere:

”Vi forsøger at få vores bæredygtighedsmodel ud til så mange kulturaktører i regionen som muligt. Ved at udvælge 10 større aktører og bruge NorthSide-modellen på dem, bruger vi værktøjet aktivt og viser, hvad det kan. Så kan vi i 2018 se, hvor langt vi nåede, og hvilke afledte effekter det har haft”, siger Martin Thim, partner i Worldperfect, til DR Viden.

Læs mere om modellen her.

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere