Ny platform skal skaffe Novozymes partnere i arbejdet med at løse verdens vandproblemer
Med åbningen af platformen HelloScience inviterer Novozymes til et samarbejde med iværksættere og forskere fra hele verden. Her er målet at løse verdens vandproblemer og måske skabe nye forretningsmuligheder for enzymproducenten.
For nylig kunne Novozymes slå porten op til platformen HelloScience – et åbent innovationsinitiativ, som skal hjælpe med at skabe samarbejde på tværs af grænser, ekspertise og teknologier omkring store, globale udfordringer, som dem FN sætter fokus på med de 17 verdensmål.
I første omgang har Novozymes valgt at sætte fokus på de udfordringer, der kan være ved at skaffe rent vand til alle:
”Hos Novozymes er vi eksperter i enzymer og mikroorganismer, der kan rense vand, og vi har masser af erfaring med at bruge det i en industriel sammenhæng. Men vi vil gerne se, om vi kan bruge vores ekspertise og teknologi til at løse nogle af verdens store, globale problemer”, siger Claus Crone Fuglsang, der er forskningschef hos Novozymes, til Berlingske.dk.
Men da mange af disse uproblemer kan været ret så komplekse, er man hos Novozymes nødt til at finde måder at samarbejde med helt nye samarbejdspartnere i opstartsmiljøerne, i forskerverdenen og i virksomheder, vurderer Claus Fuglsang.
Læs også: Klimapartnerskab sparer CO2 og milliarder af kroner
Opfordrer alle til at byde ind med idéer
Hos Novozymes er planen først og fremmest at fokusere på forskellige temaer, og i første omgang har virksomheden valgt at fokusere på vand, og opstille forskellige udfordringer, som interesserede kan byde ind på.
En af udfordringerne er, at komme med forslag til, hvordan man ved hjælp af Novozymes enzymer kan udvikle et testsæt, som Unicef til at teste for de frygtede E.coli-bakterier i drikkevand.
Omkring 18.000 børn dør årligt ifølge FN af diarré og andre sygdomme, der er relateret til vand, fortrinsvis på grund af forurenet vand og mad.
Derfor opfordres alle med interesse inden for vandområdet til at byde ind med idéer på HelloScience.io, og selvom det er iværksættervirksomheden og små virksomheder, der er den primære målgruppe, er forskere, studerende, græsrodsorganisationer, investorer og etablerede virksomheder velkomne, fortæller Claus Crone Fuglsang til Berlingske.dk.
Læs også: "Ingen kan gøre det alene"
Novozymes har på forhånd besluttet, at IP-rettigheder, der måtte blive udviklet i forbindelse med udfordringerne på HelloScience, tilhører dem, der kommer med idéen.
Kommer man med gode idéer, tilbyeder Novozymes imidlertid adgang til et netværk af eksperter i og uden for Novozymes og uddeler samtidig løbende adgang til prøver på Novozymes enzymer og microorganismer og yderligere adgang til eksperter i Novozymes og til Novozymes' eget investeringsteam.
- EL