Ny platform skal skaffe Novozymes partnere i arbejdet med at løse verdens vandproblemer

Med åbningen af platformen HelloScience inviterer Novozymes til et samarbejde med iværksættere og forskere fra hele verden. Her er målet at løse verdens vandproblemer og måske skabe nye forretningsmuligheder for enzymproducenten.

Selvom iværksættere og små virksomheder er den primære målgruppe, opfordrer Novozymes alle forskere, studerende, græsrodsorganisationer og etablerede virksomheder med interesse for vandområdet til at byde ind med idéer på HelloScience.io. Arkivfoto..

28.09.2017

CSR.dk

For nylig kunne Novozymes slå porten op til platformen HelloScience – et åbent innovationsinitiativ, som skal hjælpe med at skabe samarbejde på tværs af grænser, ekspertise og teknologier omkring store, globale udfordringer, som dem FN sætter fokus på med de 17 verdensmål.

I første omgang har Novozymes valgt at sætte fokus på de udfordringer, der kan være ved at skaffe rent vand til alle:

”Hos Novozymes er vi eksperter i enzymer og mikroorganismer, der kan rense vand, og vi har masser af erfaring med at bruge det i en industriel sammenhæng. Men vi vil gerne se, om vi kan bruge vores ekspertise og teknologi til at løse nogle af verdens store, globale problemer”, siger Claus Crone Fuglsang, der er forskningschef hos Novozymes, til Berlingske.dk.

Men da mange af disse uproblemer kan været ret så komplekse, er man hos Novozymes nødt til at finde måder at samarbejde med helt nye samarbejdspartnere i opstartsmiljøerne, i forskerverdenen og i virksomheder, vurderer Claus Fuglsang.

Læs også: Klimapartnerskab sparer CO2 og milliarder af kroner

Opfordrer alle til at byde ind med idéer
Hos Novozymes er planen først og fremmest at fokusere på forskellige temaer, og i første omgang har virksomheden valgt at fokusere på vand, og opstille forskellige udfordringer, som interesserede kan byde ind på.

En af udfordringerne er, at komme med forslag til, hvordan man ved hjælp af Novozymes enzymer kan udvikle et testsæt, som Unicef til at teste for de frygtede E.coli-bakterier i drikkevand.

Omkring 18.000 børn dør årligt ifølge FN af diarré og andre sygdomme, der er relateret til vand, fortrinsvis på grund af forurenet vand og mad.

Derfor opfordres alle med interesse inden for vandområdet til at byde ind med idéer på HelloScience.io, og selvom det er iværksættervirksomheden og små virksomheder, der er den primære målgruppe, er forskere, studerende, græsrodsorganisationer, investorer og etablerede virksomheder velkomne, fortæller Claus Crone Fuglsang til Berlingske.dk.

Læs også: "Ingen kan gøre det alene"

Novozymes har på forhånd besluttet, at IP-rettigheder, der måtte blive udviklet i forbindelse med udfordringerne på HelloScience, tilhører dem, der kommer med idéen.

Kommer man med gode idéer, tilbyeder Novozymes imidlertid adgang til et netværk af eksperter i og uden for Novozymes og uddeler samtidig løbende adgang til prøver på Novozymes enzymer og microorganismer og yderligere adgang til eksperter i Novozymes og til Novozymes' eget investeringsteam.

- EL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online