Ny undersøgelse: Danskerne ser skeptisk på genanvendt elektronik

Danskerne endnu ikke har taget genanvendt elektronik til sig, selvom der er store gevinster at hente i forhold til både klima, pengepung og tilgængelighed. Det viser en ny undersøgelse fra tech-virksomheden Refurbed.

Foto: 123RF.

06.02.2023

CSR.dk

Mange danskere har for længst skåret ned på de røde bøffer og flyrejser i klimaets navn. Men kun få tænker i at købe genanvendt elektronik, når iPhonen eller pc’en skal skiftes ud.

Det viser en ny undersøgelse fra Refurbed, en online markedsplads for genanvendt elektronik.

I undersøgelsen, som er foretaget via YouGov blandt 1.004 danskere, svarer næsten halvdelen (47 procent), at de aldrig har overvejet at købe genanvendt elektronik. Kun 25 procent har tidligere investeret i en istandsat smartphone, bærbar eller andet it-udstyr.

Og det er overraskende, at de ellers så klimaoptagede danskere ikke i højere grad har taget genanvendt elektronik til sig, mener Emma Jefelt, der er talsperson for Refurbed i Danmark. For der er tale om en både let og billig genvej til at sænke sit eget klimaaftryk.

”Elektronikbranchen står for cirka tre procent af verdens samlede CO2-udledning, og når udstyr ender i skraldespanden eller samler støv i skuffen, går værdifulde og knappe ressourcer som guld, sølv og kobber til spilde. Ved at købe en istandsat iPhone frem for en ny, reducerer man CO2-udledningen med helt op til 78 procent, viser undersøgelser. Det er faktisk noget, der batter i det store billede.”

Danskerne tror ikke på kvaliteten

Refurbeds undersøgelse peger dog på, at en del af forklaringen på danskernes manglende interesse for genanvendt it kan skyldes en fordom om, at kvaliteten af de genanvendte produkter er lavere end fabriknyes.

I undersøgelsen svarer kun 29 procent, at de anser genanvendt elektronik som værende lige så god som ny. 46 procent opfatter genanvendt it som mindre godt.

”Vi oplever desværre, at mange har fordomme om kvaliteten. Og det ærgrer os, for en istandsat enhed fungerer præcist lige så godt som en ny, da vi kvalitetstester alle produkter grundigt, før de kommer på markedet igen. Så det er alene kosmetikken, der afslører forskellen,” fortæller Emma Jefelt, der samtidig påpeger, at de genanvendte produkter også både har returret og garanti, netop fordi kvaliteten skal være i orden.

- KCP

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V