06.02.2023  |  Samfund

Ny undersøgelse: Danskerne ser skeptisk på genanvendt elektronik

Danskerne endnu ikke har taget genanvendt elektronik til sig, selvom der er store gevinster at hente i forhold til både klima, pengepung og tilgængelighed. Det viser en ny undersøgelse fra tech-virksomheden Refurbed.

Mange danskere har for længst skåret ned på de røde bøffer og flyrejser i klimaets navn. Men kun få tænker i at købe genanvendt elektronik, når iPhonen eller pc’en skal skiftes ud.

Det viser en ny undersøgelse fra Refurbed, en online markedsplads for genanvendt elektronik.

I undersøgelsen, som er foretaget via YouGov blandt 1.004 danskere, svarer næsten halvdelen (47 procent), at de aldrig har overvejet at købe genanvendt elektronik. Kun 25 procent har tidligere investeret i en istandsat smartphone, bærbar eller andet it-udstyr.

Og det er overraskende, at de ellers så klimaoptagede danskere ikke i højere grad har taget genanvendt elektronik til sig, mener Emma Jefelt, der er talsperson for Refurbed i Danmark. For der er tale om en både let og billig genvej til at sænke sit eget klimaaftryk.

”Elektronikbranchen står for cirka tre procent af verdens samlede CO2-udledning, og når udstyr ender i skraldespanden eller samler støv i skuffen, går værdifulde og knappe ressourcer som guld, sølv og kobber til spilde. Ved at købe en istandsat iPhone frem for en ny, reducerer man CO2-udledningen med helt op til 78 procent, viser undersøgelser. Det er faktisk noget, der batter i det store billede.”

Danskerne tror ikke på kvaliteten

Refurbeds undersøgelse peger dog på, at en del af forklaringen på danskernes manglende interesse for genanvendt it kan skyldes en fordom om, at kvaliteten af de genanvendte produkter er lavere end fabriknyes.

I undersøgelsen svarer kun 29 procent, at de anser genanvendt elektronik som værende lige så god som ny. 46 procent opfatter genanvendt it som mindre godt.

”Vi oplever desværre, at mange har fordomme om kvaliteten. Og det ærgrer os, for en istandsat enhed fungerer præcist lige så godt som en ny, da vi kvalitetstester alle produkter grundigt, før de kommer på markedet igen. Så det er alene kosmetikken, der afslører forskellen,” fortæller Emma Jefelt, der samtidig påpeger, at de genanvendte produkter også både har returret og garanti, netop fordi kvaliteten skal være i orden.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere