31.08.2017  |  Klima, miljø og energi

To nye inspirationskatalog om Cirkulære Indkøb

Indhold fra partner Hvad er dette?

Forums temagruppe om cirkulære indkøb står bag en ny guide, der kan give inspiration til at komme i gang med cirkulære udbud og indkøb. Samtidig har Miljøstyrelsen stået i spidsen for en best practise rapport om cirkulære indkøb.

På vegne af Forum for Bæredygtige Indkøb

Cirkulær økonomi får stadig stigende opmærksomhed som en måde, hvorpå vi kan øge velstanden i samfundet og samtidig reducere forbruget af jordens ressourcer. Da den offentlige sektor i Danmark køber ind for ca. 300 mia. kr. om året, kan offentlige indkøb spille en væsentlig rolle i at fremme markedet for cirkulære løsninger. Men hvordan kan du gøre udbud og indkøb mere cirkulære?

I temagruppens guide om cirkulære indkøb kan du læse om, hvad det vil sige at købe cirkulært, og du får en række gode råd til, hvordan du som udbuds-og indkøbsfaglig i din organisation kan komme i gang med de cirkulære indkøb.

Guiden er udarbejdet af temagruppen om cirkulære indkøb under Forum for Bæredygtige Indkøb og kan anvendes som en introduktion til området.

Du kan finde den cirkulære indkøbsguide her

Rapporten, som Miljøstyrelsen har stået i spidsen for, giver indblik i de vigtigste fokusområder, når der skal gennemføres et cirkulært indkøb. Du kan blive klogere på de fordele, man kan opnå, og blive guidet via det gode eksempel. Guiden er udarbejdet som en del af EU projektet SPP regions (Sustainable Public Procurement).

Du kan læse mere om guiden og downloade den fra Miljøstyrelsens hjemmeside

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere