09.02.2022  |  Klima, miljø og energi

Nyhed: 3 danske virksomheder blandt de mest bæredygtige; heraf 2 i top-2

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vestas, Chr. Hansen og Ørsted ligger i top-7 over verdens mest bæredygtige virksomheder.

Corporate Knights, som er et canadisk magasin med fokus på rummet mellem forretning og samfund, laver hvert år en rangering af verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, baseret på en vurdering af næsten 7.000 virksomheder med en omsætning på over 1 mia. USD. I 2022-opgørelsen er der hele 3 danske virksomheder blandt de 7 bedste. Til sammenligning var der kun én i 2021.

Vestas rangerer således som nummer 1, Chr. Hansen som nummer 2 og Ørsted som nummer 7. Til sammenligning var det kun Ørsted, der var med i top-10 i 2021, hvor de sneg sig ind på en 7-plads.

Alle virksomheder bedømmes på relevante målinger i forhold til tilsvarende virksomheder, med 50 % af vægten tildelt ”Clean Revenue” og ”Clean Investment”. Ni af indikatorerne har en fast vægt, mens resten tildeles vægte efter hver branches relative påvirkning i forhold til den samlede økonomi. Efter kvantitativ analyse af data for 23 nøglepræstationsindikatorer, blev årets samlede score konverteret til bogstavkarakterer.

Du kan se hele opgørelsen ved at trykke hér.

Mere fra DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

https://dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København

DAKOFAs fornemste opgave er at ruste den danske affalds- og ressourcesektor til at navigere i et dynamisk samfund og i en globaliseret verden. Nye rammebetingelser, øgede krav til ressourceeffektivisering, skærpede lovkrav og et ydre pres om stadige miljøforbedringer skaber behov for videndeling, information, erfaringsudveksling og innovation. DAKOFA opsamler såvel national som international…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere